Austràlia

Diversos estudis proven l'eficàcia de pàgines web per ajudar a superar l'alcoholisme

Internet ajuda a superar l'addicció a l'alcohol. Ho han comprovat diversos experts australians i alemanys que han estudiat l'impacte de les pàgines web amb informació i consells per deixar de fer un consum abusiu de l'alcohol. En tots dos casos, les persones que es connectaven amb freqüència i seguien el tractament en línia reduïen el consum d'alcohol.

Actualitzat
Un investigador de la Universitat de Newcastle, a Austràlia, ha estat un dels experts que ha estudiat les propietats de les pàgines web per superar l'etilisme, en concret de les anomenades "webs proactives de reconeixement electrònic i intervenció curta" (e-SBI, les sigles en anglès).

L'investigador va enviar un correu electrònic a 13.000 estudiants que contenia l'enllaç de la pàgina web amb un qüestionari sobre el consum d'alcohol. Les persones que, segons el test, feien un consum abusiu d'alcohol es van dividir en dos grups. Un grup es va sotmetre a la intervenció de les e-SBI, i l'altre no tenia "feedback" terapèutic.

Amb l'estudi van comprovar que el grup que rebia informació a través d'internet sobre els riscos del consum exagerat d'alcohol i sobre el risc de beure i conduir va reduir en un 11% el seu hàbit d'alçar el colze amb facilitat.

A la mateixa conclusió van arribar experts holandesos que van estudiar els efectes de les persones que consultaven amb freqüència la pàgina web alemanya www.minderdrinken.nl. El 19% dels 300 holandesos que van participar en la investigació van reduir el consum d'alcohol.
Anar al contingut