Barcelona

Divendres de sol, amb màximes per sota dels 30 graus i tramuntana que bufarà amb força

El front que ha descarregat pluges intenses aquest dijous marxarà i donarà pas al temps assolellat. Les mínimes registraran una davallada important i les màximes es mantindran per sota dels 30 graus.

Néstor GómezActualitzat
El front que ha deixat pluges intenses haurà passat aquest divendres i hi haurà una neteja generalitzada dels núvols, però, tot i així, encara hi haurà aire fred a l'atmosfera. La bossa d'aire fred que dijous era a la Bretanya francesa, divendres es desplaçarà cap als Alps i dissabte anirà cap al mediterrani. Aquesta situació mantindrà a ratlla les temperatures i provocarà una persistència de la tramuntana forta.

Temps assolellat
Ja de bon matí el sol es veurà arreu, a tot estirar hi haurà alguns núvols enganxats als Ports i situats al vessant nord del Pirineu. Els núvols del Pirineu seran més densos de cara al migdia i podran deixar caure algunes febles precipitacions. Paral·lelament, hi haurà vents de retorn a la costa central que farà que apareguin algunes nuvolades i, fins i tot, algun ruixat. A la resta del país persistirà la situació de sol.

Fresca matinal
Si les màximes van patir un fort retrocés dijous, ara serà el torn de les mínimes. La davallada serà forta, cauran més de 6 graus a Ponent, Catalunya central, interior de Girona i interior de Tarragona. Caldrà recuperar la màniga llarga al matí, les mínimes a l'interior seran inferiors als 15 graus.
Llistat de mínimes de dijous:
25 graus a Barcelona
24 graus a Tarragona, Badalona, Vinyols i els Arcs, l'Aldea i Aldover
23 graus a Amposta
Les temperatures a alta muntanya ja han començat a baixar. Si dimecres els valors mínims no baixaven dels 10 graus, dijous han oscil·lat entre els 6 i els 10 graus.

Les màximes, en canvi, pujaran una mica per efecte del sol. Tot i que l'aire serà fresc i el vent agreujarà la sensació de fresca, el sol permetrà que les temperatures es recuperin una mica. En cap cas arribarem als 30 graus.
Llistat de màximes d'aquest dijous:
30 graus a Vilanova del Vallès i Vallirana
29 graus a Tarragona, Sant Pere de Ribes i Cunit
28 graus a Barcelona i el Vendrell

Ventades molt fortes
La tramuntana serà molt forta durant tot el dia a l'Empordà, amb cops superiors als 100 km/h i es poden superar els 126 km/h durant el matí. Davant d'aquesta situació de fort vent, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per vent nivell 1 a la comarca de l'Alt Empordà.
El mestral també bufarà durant tota la jornada, si bé serà més intensa durant la primera meitat del dia, amb cops superiors als 80 km/h. Compte també a les cotes altes del Pirineu perquè en vent de nord pot deixar ratxes superiors als 80 km/h.

I per al cap de setmana...

El temps serà assolellat, amb temperatures una mica més elevades, però amb forts vents als dos extrems del país, sobretot la tramuntana a l'Empordà.
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut