Barcelona

Divendres de molta calor, amb màximes que podrien tocar els 40 graus a l'interior

L'onada de calor persisteix i s'intensificarà aquest divendres, amb màximes que poden arribar als 40 graus a l'interior. La calor persistirà fins dissabte. Diumenge s'espera un canvi de temps amb una moderació dels termòmetres i alguns ruixats al nord-oest del país.

Actualitzat
La massa d'aire càlid bascularà cap al Mediterrani. El nucli més dur de calor se situarà divendres al sud del País Valencià i avançarà cap a les Balears, amb temperatures de referència, 850 hPa a 1.500 metres, de 25 graus. Catalunya estarà sota les temperatures entre els 20 i els 23 graus i persistirà fins dissabte.

Sol i pocs núvols
El dia despertarà amb cel serè. Només hi haurà núvols a la costa Daurada durant les primeres hores del dia, després dominarà el sol. A la tarda creixeran alguns núvols a punts de muntanya que en el cas del Pirineu no es descarta algun ruixat.

Cinquè dia de màximes desbocades
L'onada de calor persisteix i, a més, s'intensificarà. Les temperatures matinals tornaran a ser molt elevades i moltes poblacions no baixaran dels 20 graus de mínima. Només hi haurà un descens tèrmic a les comarques de Girona.
Llistat de mínimes d'aquest dijous:
13 graus a Barruera, Boí i Lac Redon
14 graus al Pont de Suert i Das
15 graus a Sant Pau de Segúries
16 graus a Vielha
18 graus a Montblanc, la Seu d'Urgell i la Bisbal de l'Empordà
La nit més càlida:
20 graus a Olot, el Vendrell, Banyoles, Balaguer i Valls
21 graus a Amposta, Berga, Falset
22 graus a Tarragona, Cervera, Gandesa, Manresa, Sabadell, Tortosa i Vilafranca del Penedès
23 graus a Tàrrega, Terrassa i Reus
24 graus a Barcelona (Zoo), Mataró, Granollers
25 graus a Barcelona (el Raval) i Badalona

Les temperatures màximes tocaran els 40 graus i tot l'interior superaran els 35 graus. A la costa, les màximes es mouran entre els 28 i 32 graus.
Llistat de màximes d'aquest dijous:
40 graus a Seròs
39 graus a Aitona
38 graus a Tàrrega i Alcarràs
37 graus a Mollerussa, Cervera
36 graus a Lleida, Balaguer, Olot i Gandesa
Les més baixes:
29 graus a Barcelona (Zoo), Tarragona i Amposta
28 graus a Malgrat de Mar, el Vendrell, Portbou i Alcanar
27 graus a Molló
17 graus a Espot, cota 2.500 metres

Per aquesta persistència de temperatures tan elevades, el Servei Meteorològic de Catalunya manté l'avís per calor fins dissabte.

Vent del sud fort
La canalització de vent de component sud serà fort a alta muntanya durant tot el dia, amb ratxes superiors als 50 km/h. A la resta de país, es deixarà sentir durant la tarda i vespre, sobretot al sud de Lleida.

I el cap de setmana
...
L'onada de calor persistirà dissabte, amb temperatures molt altes les 24 hores del dia. El dia serà radiant de sol. A la tarda creixeran nuvolades al Pirineu de Lleida que desembocarà en ruixats i tempestes.

Diumenge tindrem un canvi de temps. Per un costat les temperatures baixaran i sortirem de l'onada de calor. Per una altra banda, s'acostarà una línia d'inestabilitat durant la tarda que reactivarà els ruixats i les tempestes al nord i oest del país.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut