Barcelona

Divendres assolellat i més calorós, amb alguns núvols a la costa Daurada i Central

El dia es llevarà assolellat, però amb núvols a la costa Daurada i la costa Central. Les temperatures seran més altes, però la calor no serà canicular.

Actualitzat
La maquinària de produir calor funcionarà a la perfecció, amb una intensitat alta, però no canicular. El motor té dues rodes dentades: una situada al Mediterrani amb gir horari (anticicló) i una segona roda situada a Irlanda amb gir antihorari (pertorbació). El gir de les rodes arrossega l'aire càlid del nord d'Àfrica cap a la meitat est peninsular. I d'aquí la calor que arrenca aquest divendres i ens acompanyarà durant el que resta de setmana.

Sol, però també alguns núvols
El dia es llevarà assolellat, però també hi haurà alguns núvols. Els núvols taparan el cel de la Costa Daurada per efecte del vent marítim; a la costa Central, els núvols estaran trencats i a la costa Brava només farà sol. Durant la resta del dia, pocs canvis tindrem, alguns núvols esquifits de tarda i sense esperar cap ruixat.

Temperatures més altes
Només farà fresca al Pirineu, a la resta del país l'ambient serà molt agradable i podrem tornar a recuperar la màniga curta de bon matí. Les mínimes de 15 a l'interior, i a la costa tocarem els 20.
Les mínimes estaran per sobre de les d'aquest dijous:
1 grau a Boí i Espot, cota 2.500 metres
4 graus a Das
6 graus al Pont de Suert
7 graus a Vielha i Molló
8 graus a Sort
10 graus a la Seu d'Urgell
11 graus a Olot, Vic
La nit més suau:
16 graus a Lleida, Girona, Sabadell, el Vendrell
17 graus a Amposta, Reus i Sant Feliu de Guíxols
18 graus a Barcelona (el Raval), Tarragona i l'Ametlla del Vallès
19 graus a Riba-roja i Vinebre

Pel que fa a les màximes també guanyaran un parell o tres de graus, tret de la costa, on es mantindran. Les màximes més elevades arribaran als 33 graus.
Llistat de màximes d'aquest dijous:
30 graus a Alcarràs
29 graus a Anglès, Seròs
28 graus a Lleida, Olot, Aitona, Ventalló i Vilanova de Meià
27 graus a Banyoles, Balaguer i Mollerussa
26 graus a Vic, Cervera, Gandesa, la Bisbal d'Empordà i Tàrrega
A la part baixa trobem:
24 graus a Amposta
22 graus a l'Ametlla de Mar, Castell d'Aro i Muntanyola
19 graus a Molló
9 graus a Boí, cota 2.500 metres
8 graus a Ulldeter, cota 2.400 metres

Component sud
Durant tota la jornada predominarà la component sud, amb petites variacions. Al matí hi haurà migjorn entre feble i moderat a l'Alt Empordà i cotes altes del Pirineu gironí. A la tarda serà el moment en què els vents seran una mica més actius, amb migjorn a tot l'Empordà i xaloc a les Terres de l'Ebre.

I per al cap de setmana...

L'estabilitat guanyarà terreny i també l'ambient, cada cop més càlid.
Dissabte i diumenge: Temps típic i clàssic d'estiu. Domini total del sol, amb alguns núvols de tarda. Només cauran ruixats dissabte a la tarda al Pirineu lleidatà. Farà calor d'estiu amb màximes de 35 graus als llocs més càlids.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut