Barcelona

Divendres assolellat, amb alguns núvols a Girona i el prelitoral i temperatures en descens

L'arribada de vents del nord a Catalunya afectarà els termòmetres. Tant màximes com mínimes baixaran. L'ambient serà en general assolellat, amb alguns núvols al prelitoral i Girona. No es descarta algun ruixat feble al Pirineu.

Actualitzat
La pertorbació d'Irlanda marxarà cap a Escòcia. Això no ens afectarà, però sí el moviment de l'anticicló en penetrar en forma de falca d'altes pressions al centre d'Europa. Aquesta falca provocarà que arribin a Catalunya vents de nord, força més frescos, cosa que implicarà un descens significatiu de les temperatures. Les temperatures de referència d'aquest dijous a 850 hPa, uns 1.500 metres, són de 18 graus i passaran aquest divendres a 14.

El dia serà assolellat. A primera hora del matí hi haurà alguns núvols a la costa Daurada que cap al migdia desapareixeran. En canvi, n'apareixeran de nous a tot el prelitoral i comarques de Girona, sense descartar algun ruixat feble al Pirineu oriental. A les Terres de l'Ebre tornaran els núvols cap al vespre.

Temperatures en descens
L'arribada dels vents frescos de nord implicarà un descens de les temperatures, mínimes i màximes. Les mínimes cauran entre 2 i 6 graus, sobretot a les comarques de Girona i Terres de l'Ebre, amb valors que tornaran a baixar a tot l'interior per sota dels 15 graus.
Llistat de mínimes d'aquest dijous:
7 graus a Das
8 graus a Boí, cota 2.500 metres
9 graus a Espot, cota 2.500 metres
10 graus al Pont de Suert, Barruera, Queixans i Guardiola de Berguedà
11 graus a Sort, Ribes de Freser i Sant Pau de Segúries
13 graus a la Seu d'Urgell i Vielha
14 graus a Vic
15 graus a Gandesa
La nit més càlida:
20 graus a Sabadell, Tàrrega, Sant Feliu de Guíxols i Tortosa
21 graus a Amposta, Mataró, Vallirana, Portbou
22 graus a Barcelona (el Raval) i Badalona

La patacada més gran es donarà a les màximes, sobretot al litoral. Les màximes en general baixaran uns 4 graus. Ara bé, totes les comarques del litoral i interior de Girona, sense els efectes dels vents càlids de ponent, patiran un fort retrocés; en alguns casos cauran 10 graus.
Llistat de màximes de dijous a capitals de comarca:
36 graus a Girona i Sabadell
35 graus a Terrassa, Granollers, Olot i Reus
34 graus a Manresa, Móra d'Ebre i Vilafranca del Penedès
33 graus a Banyoles, Falset, Valls i Vic
32 graus a la Bisbal d'Empordà, Gandesa i Tortosa
31 graus a Barcelona, Balaguer, Figueres, Montblanc i Tàrrega
30 graus a Lleida, Berga, Cervera, el Vendrell i les Borges Blanques

Tramuntana moderada
La tramuntana bufarà durant gran part del dia, en dos moments: durant la matinada i fins al migdia, on els cops de vents superaran els 70km/h, i de nou cap al vespre amb cops de 50 km/h.

Previsió per als pròxims dies...
L'estabilitat està garantida per tot el que queda de setmana, amb un gran domini del sol i alguns núvols de tarda al Pirineu. Aquesta estabilitat contrastarà amb les ziga-zagues de les temperatures, que divendres baixaran i remuntaran lleugerament durant el cap de setmana, sense calorades. La revetlla de Sant Joan no perilla enlloc del país.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut