Bagdad

Diumenge sagnant a l'Iraq després de la mort d'almenys 24 persones en un atemptat suïcida

Un atemptat suïcida a la localitat de Tuz Khormato, a 170 quilòmetres al nord-est de Bagdad, s'ha saldat aquest diumenge a la tarda amb almenys 24 morts i 27 ferits. També a Mossoul han mort 3 dones i han resultat ferits 6 civils més en un altre atemptat contra les forces de la coalició. A Baquba, a uns 60 quilòmetres al nord-est de la capital, quatre policies han estat cosits a trets per suposats insurgents. Al matí, almenys 6 persones han mort i 30 més han resultat ferides en tres explosions diferents a Tikrit i Bagdad, el mateix dia que han alliberat els membres del Comitè Olímpic iraquià.

Actualitzat

Diumenge sagnant a l'Iraq. Almenys 24 persones han mort i 27 més han resultat ferides aquesta tarda en un atemptat suïcida contra una cafeteria propera a una mesquita xiïta, a la localitat de Tuz Khormato, a 170 quilòmetres al nord-est de Bagdad. Segons fonts de l'exèrcit iraquià, el suïcida ha activat la bomba quan ha entrat dins l'establiment a demanar un got d'aigua.

També aquesta tarda han mort tres dones i han resultat ferits 6 civils a Mossoul, a 370 quilòmetres de Bagdad, en un atemptat contra un vehicle de les forces de la coalició iraquiana i nord-americana. A Baquba, a uns 60 quilòmetres al nord-est de la capital, quatre policies han estat cosits a trets per suposats insurgents que van irrompre en un hospital de la ciutat per alliberar dotze dels seus companys.

A més, aquest matí tres civils, entre ells dos funcionaris, han perdut la vida en ser atacada la camioneta on viatjaven en una carretera a l'oest de Tikrit, 170 quilòmetres al nord de la capital. En un altre atac, també a Tikrit, un iraquià ha mort pels trets de les tropes nord-americanes mentre conduïa el seu vehicle en una carretera, un atac del qual es desconeixen les causes.

A Bagdad, almenys dues persones han mort i trenta més han resultat ferides per l'explosió d'una bomba en un carrer comercial especialitzat en la venda de pneumàtics. L'explosió a Bagdad ha tingut lloc a les 09.05 h (hora local) al carrer Al-Rashid, al sud de la capital. En total, 49 persones han mort aquest diumenge a l'Iraq.

D'altra banda, l'exèrcit nord-americà ha anunciat aquest diumenge que un dels seus soldats va morir ahir per l'explosió d'una bomba en el recorregut del seu vehicle al sud de Bagdad. En un succés semblant va morir ahir un soldat al barri Al-Sadr de Bagdad, de majoria xiïta, fet que eleva a dos els soldats nord-americans morts.

Segons ha informat el Ministeri de Defensa del Regne Unit, també ahir un soldat britànic va morir i un altre va resultar ferit durant una operació militar per atrapar "presumptes terroristes" a prop de la ciutat de Bàssora, al sud de l'Iraq.

Alliberats els membres del Comitè Olímpic iraquià

Les 31 persones segrestades ahir a Bagdad, en l'assalt d'un grup armat a la seu del Comitè Olímpic iraquià durant una roda de premsa, han estat alliberades avui. Entre els alliberats hi figura l'antic membre del Comitè Olímpic Nashat Mahir al-Salman, de 75 anys, que ha aparegut emmordassat i il·lès al barri de Baladiyat, així com el president de l'organització esportiva, Ahmed al-Hijiya, i els presidents de les federacions de taekwondo i boxa, segons ha informat la policia iraquiana.

Anar al contingut