Diumenge d'actes centrals de campanya a una setmana de les municipals del 26M

RedaccióActualitzat

Els partits encaren els últims cinc dies de campanya. Avui, en els actes centrals,  Junts per Catalunya i Esquerra han rivalitzat per imposar-se a Europa, mentre que comuns i republicans s'han entrecreuat acusacions i crides al vot útil.

Al barri de la Marina de Barcelona els futurs presidents del Congrés i del Senat, Batet i Cruz, fan costat a Collboni. Saliente pretén reduir el turisme a la meitat. Bou proposa cobrir la ronda de Dalt. I  Valls veu Barcelona, capital europea de l'ecologisme.

A una setmana per a les eleccions municipals i europees, avui, la majoria de partits han celebrat els actes centrals de campanya. Junts per Catalunya ha escollit Sant Cugat per fer-hi el seu míting, en què han participat Forn, Rull i Turull des de Soto del Real i Carles Puigdemont des de Waterloo. Puigdemont, de qui totes les enquestes donen per fet que obtindrà un escó al Parlament Europeu, ha afirmat que serà un orgull ser eurodiputat.

Esquerra també ha celebrat l'acte central de campanya, en aquest cas al Mercat de Sant Antoni de Barcelona. Des de la presó de Soto del Real, hi han participat Oriol Junqueras i Raül Romeva, que han assegurat que dimarts aniran al Congrés i al Senat a recollir les actes amb orgull i a demostrar també que la crisi amb Catalunya només es resoldrà fent política.

Pablo Iglesias ha tornat a Barcelona per donar suport a Ada Colau en el que és la segona visita del líder d'Unides Podem a la ciutat en aquesta campanya. Colau ha carregat contra qui li podria prendre l'alcaldia, el republicà Ernest Maragall, i ha admès que el resultat serà ajustat. 

Meritxell Batet i Manuel Cruz, els candidats a presidir el Congrés i el Senat, han fet avui costat a l'alcaldable del PSC per Barcelona, Jaume Collboni. Batet ha deixat clar que no permetrà un ús partidari de les institucions. Cruz, escollit després de la proposta fallida d'Iceta, ha afirmat que vol fer de la cambra alta un nou espai de diàleg.  

L'acte central de campanya de la CUP ha estat aquest migdia, al Poble Sec de Barcelona. La candidata a l'Ajuntament, Anna Saliente, ha fixat l'objectiu: influir a banda i banda de la plaça Sant Jaume, Albert Casas. 

El candidat de Barcelona pel Canvi-Ciutadans, Manuel Valls, proposa la gratuïtat del transport públic els dies de molta contamiació. Valls ha arribat a Sarrià en bicleta elèctrica per mostrar la seva aposta per aquest vehicle i el patinet. 

El PP aspira a recuperar la governabilitat de la quarta ciutat de Catalunya, Badalona. Unes 3.000 persones han participat en l'acte central de la campanya del candidat, Xavier García Albiol. 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut