Disset morosos deuen 37 milions d'euros a la hisenda catalana
Seu de l'Agència Tributària catalana (ACN/Torné J.R)

Disset morosos deuen 37 milions d'euros a la hisenda catalana

L'Agència Tributària de Catalunya publica la llista de deutors

TEMA:
Delictes econòmics

Catalunya té 17 grans morosos de la hisenda catalana que deuen entre tots gairebé 37 milions d'euros. L'Agència Tributària catalana ha publicat aquest dimecres la llista dels que tenien pagaments pendents de més d'1 milió d'euros a finals de l'any passat.

I l'encapçala la família Ballbé Anglada, de Terrassa, que es dedica a negocis immobiliaris, que entre dues persones acumulen un deute de 7 milions d'euros. També hi ha dues persones particulars més que han deixat de pagar al voltant de 3 milions cada una.

La majoria de casos tenen deutes relacionats amb els impostos propis o cedits que gestiona l'Agència Tributària, com l'impost de transmissions patrimonials i el d'actes jurídics documentats, el de successions i donacions o la taxa del joc. També hi ha diverses empreses moroses per liquidacions procedents de l'Agència Catalana de l'Aigua en relació amb el cànon de l'aigua.


9 dels 17 deutors ja venen del 2019

Dels 17 contribuents deutors, 9 s'arrosseguen dels que ja hi havia el 2019. Entre ells, hi ha un altre dels principals morosos, en aquest cas Moramar, una empresa dedicada a l'explotació de bingos des de fa gairebé quaranta anys, amb més de tres milions d'euros de deute.

Del sector del joc també hi ha Recreativos Caballero, una empresa d'escurabutxaques. Un altre dels principals morosos és Nozar, l'empresa que explotava l'estació d'esquí de Boí Taüll, una immobiliària que també ocupa els principals llocs de la llista de morosos de la hisenda espanyola.


Segon cop que es publica la llista

La llista de deutors es va publicar per primera vegada l'any 2019, d'acord amb el pla de prevenció i reducció del frau fiscal de la Generalitat. Llavors hi va haver 9 morosos, gairebé la meitat dels que s'han conegut ara, i en total tenien pendent de pagament 14,8 milions d'euros.

Fonts del Departament d'Economia atribueixen aquest creixement, tant del nombre de contribuents com de la quantitat de deutes, al fet que hi havia processos judicials que es van tancar l'any passat.

ARXIVAT A:
Delictes econòmics
Anar al contingut