Protestes a Beirut (Reuters)

"Dissabte de ràbia", més de 200 ferits en les protestes contra el govern a Beirut

Els manifestants demanen un nou govern i mesures per revertir els efectes de la crisi econòmica

RedaccióActualitzat

Gairebé dos centenars de ferits en enfrontaments amb la policia als carrers de Beirut en un dia complicat de protestes sota el lema "dissabte de ràbia". Demanen la formació d'un nou govern i mesures per combatre la crisi financera.

Protestes a Beirut (EFE)

Després de dues setmanes de relativa calma, s'han reactivat les protestes, que ja duren quatre mesos. Els carrers del centre de Beirut s'han convertit en l'escenari d'un dur enfrontament entre els antidisturbis i els manifestants.

Protestes a Beirut (Reuters)

 

Un grup d'activistes que ha participat en el moviment de protesta des del seu començament el 17 d'octubre passat a través de les xarxes socials assegurava que "el poble no es deixa intimidar pel govern opressiu" i va demanar als manifestants que exerceixin pressió en totes les entrades del Parlament.

Els manifestants han rebentat vidres i caixers de bancs, i han llançat còctels Molotov i petards contra els antidisturbis davant el Parlament.

Protestes a Beirut (EFE)

 

Per contra, la policia ha utilitzat amb tota la contundència canons d'aigua i gas contra els participants en la protesta.

Protestes a Beirut (EFE)

 

Segons la Creu Roja del Líban  hi ha 80 ferits que han estat traslladats als hospitals i més de 140 que han estat atesos al lloc de les protestes.

 

El primer ministre dimissionari, Saad Hariri, ha denunciat a través de Twitter els enfrontaments i actes de sabotatge, advertint que amenacen la "pau social" de país i assegurant que no es permetrà que Beirut torni a ser un lloc de "destrucció i fronts de combat ", en referència a la guerra civil (1975-1990), quan la ciutat estava dividida en zones per sectes religioses.

 

Les protestes al Líban s'han revifat aquesta setmana, després d'una aturada a causa de les festes nadalenques i la designació de Hassan Diab com a primer ministre encarregat de formar govern després de la renúncia a finals d'octubre de Hariri.

Protestes a Beirut (EFE)

 

No obstant això, Hassan Diab no ha aconseguit encara formar el seu gabinet, i els manifestants exigeixen que sigui tecnòcrata perquè tregui el país de la profunda crisi econòmica, amb els bancs que apliquen límits a la retirada de divises i falta de liquiditat en el sistema des fa mesos en un país fortament endeutat

 

Quatre mesos de protestes

Les protestes van començar per la controvertida decisió d'introduir un impost a l'ús de WhatsApp i van provocar la dimissió del primer ministre del país, Saad Hariri, el mes d'octubre passat.

El primer ministre va acabar retirant la proposta per mirar de calmar els ànims i fins i tot va plantejar un seguit de reformes econòmiques per revertir el desànim de molts libanesos. Ni una mesura ni l'altra, però, han servit per aturar les protestes.

ARXIVAT A:
Pròxim Orient
Anar al contingut