Barcelona

Dissabte de pluges a qualsevol punt de Catalunya que poden ser localment intenses

Aquest dissabte pot ploure a qualsevol lloc, localment amb intensitat i amb tempesta. De bon matí cauran a Lleida i Tarragona, i després s'estendran per la resta del territori. Les temperatures van a la baixa.

Actualitzat
Aquest divendres s'han començat a gestar canvis meteorològics importants que ens afectaran de ple aquest dissabte, amb pluges a qualsevol lloc, localment amb intensitat i amb tempesta. La bossa d'aire fred de les capes altes atmosfèriques avançarà des de Portugal fins a la vertical de Catalunya. Aquest moviment farà que els núvols siguin més potents i les precipitacions siguin molt més generals i intenses.

El canvi de  temps ja es notarà des de la matinada. Els primers ruixats entraran pel Montsià i també es podran generar en altres punts, sobretot cap al terç oest. En aquest tram del dia ja podran ser intensos. Protecció Civil ha activat en fase d'alerta el pla Inuncat.

Durant la primera part del matí, les pluges s'intensificaran a tot l'oest. Amb el pas de les hores avançaran cap al centre del país. Hi haurà núvols arreu. A la tarda, els ruixats poden arribar a la costa de Barcelona i Girona, tot i que serien menys abundants. Esperem algunes tempestes més intenses i alguna calamarsada a tot el terç oest de Catalunya, des del Pirineu de Lleida fins a la Terra Alta i el Montsià. De tota manera, l'avís per intensitat de pluja del El Servei Meteorològic de Catalunya afecta tot el país, tot i que amb diferents nivells de perill.

Les temperatures màximes i mínimes seran més baixes. A primeres hores el descens no es notarà molt, a causa de la nit de cel tapat. Les màximes cauran de manera més clara, sobretot en aquells indrets on descarreguin els ruixats. A la nit, les temperatures cauran en punts de muntanya.

Els vents continuaran bufant del sud, amb cops més moderats a la costa de l'Empordà i a les cotes altes del Pirineu oriental.

Al País Valencià, cel més variable cap al sud i risc de tempestes localment intenses cap a Castelló. Cel ennuvolat a les Balears, amb risc de ruixats més moderats cap a Mallorca i Menorca.

I els pròxims dies...

Diumenge, les baixes pressions i l'aire fred en altura començaran a retirar-se cap al nord, però el temps encara estarà inestable. La nuvolositat serà abundant durant bona part del dia, amb ruixats i tempestes més localitzades al terç nord del país. Cap al vespre, la nuvolositat ja es veurà més trencada. Les temperatures mínimes seran més baixes, però les màximes guanyaran alguns graus.

Dilluns i dimarts quedaran alguns ruixats de tarda cap al nord-est, però el temps serà tranquil en conjunt. A partir de llavors, s'imposarà el sol i les temperatures pujaran clarament.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut