Donald Trump al costat del mur que separa els Estats Units de Mèxic (Reuters)
Donald Trump al costat del mur que separa els Estats Units de Mèxic (Reuters)

Disparar a les cames o un fossat amb caimans, propostes de Trump contra els migrants

El president dels Estats Units ho hauria plantejat per poder frenar el flux migratori a la frontera amb Mèxic

RedaccióActualitzat

No hi ha dia que alguna qüestió polèmica afecti Donald Trump. Aquesta vegada es tracta d'uns suggeriments que va fer en privat per aturar l'entrada de migrants a la frontera amb Mèxic. The New York Times publica un article, basat en revelacions d'una dotzena de funcionaris de la Casa Blanca, que diu que Trump hauria proposat disparar a les cames dels migrants o fer un fossat ple d'aigua, amb caimans i serps.

Ja fa mesos que el president dels Estats Units havia anunciat l'autorització als militars de disparar en cas de ser atacats pels immigrants que formaven part d'una de les caravanes que volia entrar al país. En aquest cas, però, hauria anat més enllà formulant la possibilitat de disparar-los trets a les cames per evitar que continuessin avançant.

El mateix rotatiu informa que van ser els assessors de Trump els qui van haver d'advertir-lo que això no estava permès.


Electrificar la tanca o posar-hi ganivetes

Trump amb un paper ple d'anotacions, quan va visitar la zona de la tanca (Reuters)

El president dels Estats Units també va arribar a demanar als mateixos assessors un pressupost per saber el cost de fer el fossat per complementar l'actual mur. Trump també hauria plantejat electrificar la tanca fronterera o posar-hi ganivetes.

Donald Trump va proposar mesures tan heterodoxes com aquestes entre el març i l'abril, frustrat per l'augment del flux migratori a la frontera amb Mèxic. Tot plegat va conduir a la reestructuració del Departament de Seguretat Nacional.

A més dels canvis en aquest departament amb funcionaris de la seva confiança, el president nord-americà va exposar en aquests cercles privats que calia amenaçar Mèxic amb aranzels per pressionar el govern d'Andrés Manuel López Obrador en matèria migratòria, una proposta que va acabar fent unes setmanes després.

Més enllà de totes aquestes mesures que va plantejar, Trump pretenia com a idea inicial tancar totalment la frontera. En aquest cas també van ser els seus assessors els que el van convèncer, després de molts dies de reunions, que aquesta possibilitat era inviable.

Els assessors de Trump van haver de dir-li que les mesures que plantejava eren inviables (Reuters)

 

 

ARXIVAT A:
Trump Estats UnitsMigracions
Anar al contingut