"Toy Story 3" ha recaptat en cinc setmanes 630 milions dòlars. (Foto: Disney)
"Toy Story 3" ha recaptat en cinc setmanes 630 milions dòlars. (Foto: Disney)
Barcelona

Disney Pixar distribueix la versió en 3D de "Toy Story 3" només en castellà

Primer va ser "Shrek" i ara és "Toy Story 3, la gran evasió". La pel·lícula d'animació s'estrena aquest dimecres a Catalunya amb 12 còpies en català, cap de les quals en versió 3D. Aquest format només es podrà mirar en castellà malgrat que la Generalitat havia tancat un acord perquè estigués disponible en les dues llengües. Fonts del govern català citades per l'agència Europa Press asseguren que l'acord amb Disney Pixar, la distribuïdora, era només verbal i sense cap signatura que el garantís. L'empresa justifica l'incompliment per motius econòmics.

Actualitzat
Les distribuïdores de cinema estan en peu de guerra des que la Generalitat va aprovar la llei del cinema. El president de Fedecine, Luis Hernández de Carlos, va alertar que aquesta llei dinamitava l'acord entre el govern català i la federació de distribuïdores perquè cada any entre 30 i 35 pel·lícules, sobretot infantils, es doblessin al català. "A cap territori del món es dobla a dos idiomes", va afegir Hernández.

Aquest cas no és el primer. Fa unes quantes setmanes, Paramount va fer el mateix amb amb la nova pel·lícula de "Shrek" i va distribuir la versió en 3D només en castellà.

"Toy Story 3, la gran evasió" arribarà a les pantalles aquest dimecres, però ja s'ha convertit en la pel·lícula més taquillera de Disney amb un calaix de 630 milions de dòlars en les cinc setmanes que fa que s'ha estrenat. En català es podrà mirar a cinemes de Barcelona, Girona, Granollers, Manresa, Olot, Sabadell, Sant Cugat, Tarragona, Vic, Vilafranca i Alpicat.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut