Disney elimina un petó entre dues dones a "Star Wars" a Singapur
Un frame de "L'ascens de Skywalker"

Disney elimina un petó entre dues dones de "Star Wars" a Singapur i els Emirats Àrabs

Als Emirats Àrabs l'homosexualitat es castiga amb la pena de mort, i a Singapur el sexe entre homes és il·legal però la llei rarament s'aplica

RedaccióActualitzat

Dos personatges femenins s'abracen i es fan un petó a la darrera pel·lícula de "Stars Wars. L'ascens de Skywalker". Els espectadors de Singapur, Dubai i els Emirats Àrabs, però, no ho veuran, ja que Disney n'ha eliminat l'escena.

L'organisme regulador de Singapur hauria atorgat la qualificació de PG13, que recomana guia parental per als menors de 13 anys. Si haguessin inclòs el petó, la qualificació hauria sigut només per a adults.

Es tracta d'una breu escena on les dues dones de la resistència celebren una victòria amb un petó a la boca i que ha aplaudit la comunitat LGTBI a la resta del món.

El sexe entre homes és il·legal a Singapur i es pot sancionar amb fins a dos anys de presó, tot i que la llei de l'època colonial britànica rarament s'aplica. La llei no s'aplica al sexe entre dones. Als Emirats Àrabs, l'homosexualitat es castiga amb la pena de mort.

 

El petó, en canvi, sí es pot veure a la Xina, on les pel·lícules també han de passar pels censors. Això ha deixat perplexos els espectadors, ja que al país asiàtic l'homosexualitat és un tema tabú.

Ja fa temps que hi ha una demanda de personatges LGTBI a les pel·lícules de Disney, de fet molts ho esperaven a "Frozen 2", on finalment no ha passat.

Disney no s'ha pronunciat sobre el tema.

ARXIVAT A:
LGTBICinema
Anar al contingut