La companyia multinacional serà propietària de la franquícia d'"Avatar" o d'"Els Simpson" (Reuters)
La companyia multinacional serà propietària de la franquícia d'"Avatar" o d'"Els Simpson" (Reuters)

Disney compra la part d'entreteniment de 21st Century Fox

L'adquisició, per més de 44.000 milions d'euros, se centra en les pel·lícules i la televisió per cable i passarà a competir directament amb Netflix i Amazon

RedaccióActualitzat

Disney ha comprat una gran part de 21st Century Fox per uns 44.255 milions d'euros. L'operació se centra en les pel·lícules i la televisió per cable. Amb aquesta transacció, Disney passarà a competir directament amb Netflix i Amazon.

La companyia multinacional serà propietària dels estudis de Marvel, la franquícia d'"Avatar", d'"Els Simpson" o de National Geographic. La indústria de l'entreteniment és una de les grans demandes de la societat, com bé ha dit Robert Iger president i conseller de Disney:

"L'adquisició d'aquesta col·lecció de negocis de 21st Century Fox reflecteix la creixent demanda dels consumidors d'una gran diversitat d'experiències d'entreteniment."

Els canals de televisió i informatius encara pertanyeran a la companyia dirigida per Rupert Murdoch, 21st Century Fox.

Disney assumirà també el deute de la Fox d'11.500 milions d'euros. En total, l'operació supera els 58.000 milions d'euros.

El president del consell de Disney es mantindrà fins al 2021

Com a part de l'acord i a petició de Fox, l'actual president de Disney seguirà en la multinacional fins a finals del 2021. Murdoch agraeix el gest del dirigent de Disney:

"Estic convençut que amb aquesta fusió, sota el lideratge de Bob Iger, es donarà com a resultat una de les millors companyies mundials. Agraeixo a en Bob que hagi acceptat continuar al capdavant."

 

Anar al contingut