Barcelona

Disminueix la tolerància cap als treballadors que fan pauses per fumar

La tolerància cap als treballadors que fan pauses per fumar ha disminuït un 7%, segons una enquesta del Departament de Salut que fa balanç de 14 mesos d'aplicació de la llei antitabac. L'informe també revela que set de cada deu ciutadans són partidaris de prohibir totalment fumar als restaurants, i nou de cada deu, de fer-ho a tots els lloc públics tancats.

Actualitzat

Han passat catorze mesos des de l'entrada en vigor de la llei antitabac i els ciutadans tenen la percepció que s'està complint raonablement bé. És a dir, que allà on no està permès fumar, com en alguns llocs públics o a la feina, no es fuma.

Però no es té aquesta idea sobre els restaurants, els bars o, sobretot, els locals d'oci nocturn. Segons dades d'una enquesta sobre la llei del Departament de Salut, un 90% dels fumadors no tenen tantes dificultats per trobar un local on poder fumar. En canvi, els no fumadors no ho tenen tan fàcil: el 38% assegura que li costa trobar un local on no es permeti fumar.

Els resultats de l'enquesta també mostren que hi ha un suport majoritari per protegir els nens respecte al fum del tabac, i per això nou de cada deu ciutadans estarien d'acord a prohibir el tabac a tots els llocs públics tancats. També la gran majoria, fumadors i no fumadors, admeten que l'aire és més saludable que abans als llocs de treball.

A més, el 69% dels enquestats creuen que ara és més fàcil que els fumadors deixin de fumar i, dels que fumen, el 28% asseguren que han reduït el consum diari arran de la normativa.

La percepció dels fumadors és que la dificultat per fumar des de l'entrada en vigor de la llei és molta menys del que s'esperaven.

La Generalitat ha fet 12.863 inspeccions des de la posada en marxa de la norma antitabac i s'han detectat 2.057 il·legalitats. Un 8% dels locals de més de cent metres no han pres mesures per complir la normativa i s'han obert un total de 117 expedients.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut