El director de la Guàrdia Civil diu que van actuar amb proporcionalitat l'1-O

El director de la Guàrdia Civil diu que van actuar amb proporcionalitat l'1-O
Madrid

El director de la Guàrdia Civil diu que van actuar amb proporcionalitat l'1-O

Redacció Actualitzat

El director general de la Guàrdia Civil, José Manuel Holgado, ha transmès aquest dissabte tot el seu "suport", el seu "afecte" i els seus "ànims" als agents desplaçats a Catalunya, que diu van complir "eficaçment, amb professionalitat i proporcionalitat les ordres judicials, en benefici d'una Espanya unida i igual".

Holgado ha presidit, juntament amb la presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, l'acte de celebració de la patrona del cos, al qual han assistit, entre altres, el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza; el president de l'Audiència Nacional, José Ramón Navarro, i els portaveus de PSOE i Ciutadans en l'Assemblea, Ángel Gabilondo i Ignacio Aguado, respectivament.

Durant el seu discurs, Holgado ha fet extensiu el seu suport a les famílies dels guàrdies civils desplaçats amb motiu de l'1-O i ha assegurat que no desistirà en el seu afany que "puguin viure i treballar en les millors condicions possibles tot i les dificultats i incomprensions".

 

El director de la Guàrdia Civil s'ha mostrat convençut que aquest suport als agents el comparteixen no només tots els components del cos, sinó també "la immensa majoria de la societat a la qual serveix, defensa i protegeix".

Aquests agents, ha reiterat, s'han mantingut "fidels a l'estat de dret i conseqüents amb l'imperi de la llei" en el seu desplegament a Catalunya. "Admirem la vostra professionalitat i entrega diària en benefici d'una Espanya unida i igual", ha assegurat.

Per Holgado, els valors del cos, entre els quals ha esmentat l'honor, la disciplina, la vocació de servei, l'esperit de sacrifici i la lleialtat, fan que aquesta institució "superi els factors que dificulten la seva missió".

Finalment, ha recordat els quatre guàrdies civils que aquest any han mort en acte de servei i el capità de l'Exèrcit de l'aire mort dijous passat quan tornava a la seva base en acabar la seva missió en la desfilada del 12 d'Octubre.

De la tasca del cos, ha destacat l'assistència a dones víctimes de violència de gènere, 20.000 l'any, la localització i assistència d'unes 4.000 persones anuals denunciades per desaparició per les seves famílies o amics i la identificació del voltant de 10.000 víctimes potencials de tràfic d'éssers humans o d'explotació laboral.

Ha recordat també la feina de la Guàrdia Civil per lluitar contra els delictes d'odi, que protagonitzen uns 150 incidents cada any d'intolerància i rebuig a les persones per a aquells que les consideren diferents.

En l'acte ha parlat el general en cap de la I Zona de la Guàrdia Civil, José Luis Arranz Villafruela, que ha tingut també unes paraules per als agents desplaçats a Catalunya i els ha mostrat el seu "suport, consideració i admiració per la feina que estan fent en defensa de les lleis i de la unitat d'Espanya".