Les escenes es coreografien al mil·límetre amb el consentiments dels actors (Pexels/Dainis Graveris)

Director d'intimitat, nova figura per supervisar les escenes de sexe i evitar abusos

Plataformes com HBO o Netflix comencen a exigir a les seves produccions que comptin amb un director d'intimitat

Ibana PiñeroActualitzat

L'allau de casos d'abusos i assetjaments dins de la indústria del cinema i les arts escèniques que ha destapat el moviment #MeToo ha provocat el sorgiment d'una figura nova: el director d'intimitat.

Són professionals que s'asseguren que les escenes de nus i de contingut sexual es fan pactades i amb el consentiment dels actors. Una figura inexistent a casa nostra, però que comença a ser obligatòria als països anglosaxons i que plataformes com HBO o Netflix exigeixen per impedir que es produeixin abusos de poder o vulneracions dels drets dels intèrprets.

Els directors d'intimitat comencen a treballar abans del rodatge, analitzant l'escena amb la direcció i els intèrprets per assegurar-se que les escenes no són gratuïtes i per establir els límits dels intèrprets.

Amb aquesta informació es coreografien tots els moviments al mil·límetre, també la situació de les càmeres i el vestuari que s'utilitzarà.

Es pacten les escenes de sexe per evitar danys psicològics i emocionals

Estan presents en el moment del rodatge i són la garantia que qualsevol actor o actriu pot retirar el seu consentiment en tot moment sense que això els impliqui cap represàlia ni repercussió laboral.

La figura és tan nova que al Regne Unit només hi ha una quinzena d'especialistes formats i un d'ells és l'alacantí Enric Ortuño.

Instal·lat a Londres des de fa 10 anys, va començar com a coreògraf d'escenes de lluita i fa 3 anys es va especialitzar com a director d'intimitat.

Es va formar al Canadà i als Estats Units. Ha treballat en sèries com "Adult material", protagonitzada per una actriu de la indústria del porno, i que es pot veure a Filmin, o a "Los Bridgerton", un dels últims èxits de Netflix.

Ortuño explica que, de la mateixa manera que es coreografien les escenes d'acció per impedir que cap intèrpret es lesioni, també s'ha de fer amb les escenes de sexe, per evitar danys psicològics i emocionals.

Enric Ortunyo ens en parla en el següent reportatge:

 

 

 

ARXIVAT A:
CinemaSèriesAgressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut