Imatge d'arxiu de la planta de Delphi a Sant Cugat del Vallès (ACN)
Imatge d'arxiu de la planta de Delphi a Sant Cugat del Vallès (ACN)
Sant Cugat

Direcció i sindicats de Delphi pacten un acord per l'ERO que afecta els 534 treballadors de la planta

L'acord preveu indemnitzacions de 65 dies per any treballat i un complement de 12.000 euros

Actualitzat

La direcció i els sindicats de la fàbrica de components de l'automòbil Delphi Dièsel System de Sant Cugat de Vallès han arribat a un principi d'acord aquesta nit que preveu acomiadaments amb una indemnització de 65 dies per any treballat, amb un límit de 42 mensualitats, i una paga lineal de 12.000 euros per als treballadors acomiadats.

La plantilla de Delphi és de 534 treballadors. La totalitat de la plantilla sortirà de forma gradual de l'empresa des d'ara fins al març de l'any vinent.

L'acord també preveu un pla de recol·locacions que es posarà en marxa en els propers dies i prejubilacions per als treballadors que tinguin 56 anys o més, a més del pagament del conveni especial a la Seguretat Social.

Els sindicats també han pactat que el nou soci industrial que gestionarà la planta contracti més de 200 treballadors de Delphi.

Segons fonts sindicals, els actius industrials de Delphi es posaran a disposició dels treballadors per garantir els compromisos laborals en el projecte de reindustrialització.

Els sindicats explicaran aquest principi d'acord als treballadors en assemblees dilluns vinent i la seva ratificació quedarà supeditada a la votació de la plantilla dimarts dia 3 de maig.

Els treballadors de Delphi han fet diverses manifestacions exigint un pla de reindustrialització per a la planta que garanteixi l'activitat industrial i els llocs de treball.

 

Anar al contingut