Direcció i comitè d'Iberia no arriben a cap acord per evitar la vaga dels dies 30 i 31
La reunió entre direcció i comitè d'empresa d'Iberia, aquest dimarts a Barcelona
Barcelona

Direcció i comitè d'Iberia, reunits per evitar la vaga dels dies 30 i 31

Aquest dimarts s'han reunit sense arribar a cap acord

Actualitzat

Reunió "in extremis" aquest dimecres entre els representants dels treballadors de terra i la direcció d'Iberia per desconvocar la vaga prevista per divendres i dissabte al Prat.

Aquest dimarts la reunió va tornar a acabar sense acord. Després de cinc hores de reunió, empresa i sindicats no van aconseguir tancar cap acord per desconvocar les aturades d'aquest cap de setmana. El portaveu de la UGT al comitè d'empresa d'Iberia al Prat, Omar Minguillón, han assegurat que l'actitud de l'empresa no és intel·ligent i els aboca a mantenir les aturades, però ha afirmat que buscaran un "punt de fugida" amb imaginació per evitar la vaga. 

Tant la primera reunió de mediació, dimarts de la setmana passada, com la segona, dijous passat, també van acabar sense acord. Fins ara, Iberia ha mantingut que no pot negociar la transformació dels contractes del personal de l'aeroport del Prat perquè és una qüestió d'àmbit estatal, que queda fora de les competències de negociació del comitè d'empresa de l'aeroport barceloní.

 

El taulell d'atenció al client d'Iberia, durant la vaga del cap de setmana passat (ACN)

 

Si es consumen les aturades d'aquest cap de setmana serien les terceres d'aquest estiu, després de les del 27 i el 28 de juliol i les del cap de setmana passat, 24 i 25 d'agost.

L'aturada del personal de terra d'Iberia, que presta servei a una trentena de companyies, es va desenvolupar amb certa normalitat el cap de setmana passat, en part per la gran quantitat de vols cancel·lats.

ARXIVAT A:
Aeroports
Anar al contingut