Un home calb
Un treballador denuncia que li feien comentaris sobre la seva alopècia a la feina (Pexels)

Dir calb a un home pot ser assetjament sexual, segons un tribunal del Regne Unit

Un tribunal de tres jutges sentencia que un electricista ha de rebre una compensació perquè el seu cap li va dir "cony de calb" i va "violar la seva dignitat"

RedaccióActualitzat

Un tribunal britànic equipara fer un comentari sobre la calvície d'una persona amb parlar de la mida dels pits d'una dona. Tres jutges homes han sentenciat que un electricista de West Yorkshire té dret a rebre una compensació després que el seu supervisor el va acomiadar i li va dir "cony de calb".

Segons informen mitjans britànics, Tony Finn feia 24 anys que treballava per a l'empresa British Bung Company i va ser acomiadat el maig del 2021. L'home va portar el cas als tribunals perquè considera que és víctima d'assetjament sexual pels comentaris repetits que li feien sobre la seva calvície. Diu que el 2019 el seu cap li va dir "stupid bald cunt", que es podria traduir per "cony de calb estúpid". Segons Finn, en aquell moment es va sentir amenaçat pel seu supervisor.

El tribunal va donar per provades les acusacions, però havia de decidir si referir-se a algú com a calb és un insult o es pot considerar assetjament. Els tres jutges s'han decantat per la segona opció. Argumenten que la calvície afecta més els homes i, per tant, té a veure amb el sexe de la persona.

Tot i que l'advocat de l'empresa va remarcar que també hi ha dones amb alopècia, els jutges van mantenir que la calvície és un tret més habitual en el sexe masculí.

"Creiem que està inherentment relacionat amb el sexe."

Els jutges també citen una sentència prèvia en què una treballadora va denunciar un company de feina per fer referències a la mida dels seus pits. Diuen que en aquest cas és un comentari que aniria més dirigit a dones i el contraposen amb el de la calvície, que aniria dirigit a homes.

Segons el tribunal, els comentaris tenien una intenció feridora i van "violar la dignitat" del treballador. Per tot plegat, consideren que l'acomiadament va ser improcedent i creuen que Finn té dret a una compensació, que encara no s'ha fixat.

Finn, en canvi, no ha guanyat en un altre punt de la seva demanda. Denunciava que el comentari també el discriminava per edat, però els jutges no han relacionat la calvície amb el fet de ser més vell.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Regne Unit
Anar al contingut