Diputats de JxCat demanen votar en contra de la investidura de Sánchez
Jaume Alonso-Cuevillas i Laura Borràs, durant un acte electoral de les eleccions del 28A (ACN)

Diputats de JxCat demanen no investir Sánchez i trencar els pactes amb el PSC

Laura Borràs, Jaume Alonso-Cuevillas i Josep Costa, entre els promotors d'un document intern en què expressen preocupació per "la deriva" de l'independentisme

Jordi ErolesActualitzat

Un grup de diputats independents de Junts per Catalunya s'han agrupat per exigir que es reverteixin els pactes amb el PSC, principalment el de la Diputació de Barcelona, i que no es faciliti la investidura de Pedro Sánchez.

Entre els promotors d'aquest document intern hi ha el vicepresident del Parlament, Josep Costa; l'exconsellera de Cultura Laura Borràs; els diputats al Parlament Francesc de DalmasesAurora MadaulaPep Riera, i el diputat al Congrés i advocat de Carles Puigdemont Jaume Alonso-Cuevillas.

 

Aurora Madaula i Francesc de Dalmases, dos dels firmants del document, als passadissos del Parlament (ACN)

 

Tots ells són persones de l'entorn del president de la Generalitat, Quim Torra. De fet, aquest dilluns es van reunir als despatxos del grup al Parlament per preparar el manifest, al qual ha tingut accés TV3.

En el text, expressen la seva preocupació per "la deriva del conjunt de l'independentisme d'ençà de la investidura frustrada del president Puigdemont", el 30 de gener del 2018, i demanen treballar per "la unitat de l'independentisme" amb objectius concrets:

"Treballar per la reversió dels acords municipals i supramunicipals amb els partits del 155 i garantir que no es facilitarà la investidura ni es donarà suport a cap govern espanyol en un escenari de repressió i de negació del dret d'autodeterminació."

 

 

 

 

A més, es conjuren per impulsar la represa de polítiques i accions que el tornin a "encaminar a la realització del projecte polític de l'1 d'octubre" i que portin a "recuperar la confiança de l'independentisme en les formacions polítiques que els representen".

Proposen fomentar l'esperit original de JxCat de "transversalitat i discurs nou" que creuen que va ser la clau per obtenir 34 diputats en les eleccions al Parlament del 21D.

Finalment, aposten per millorar els mecanismes de presa de decisions dins de JxCat incrementant "la transparència i el retiment de comptes".

 

Borràs, De Dalmases, Madaula i Costa amb Puigdemont i Boye a Brussel·les (ACN)

 

ARXIVAT A:
JuntsPSCProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut