Carta dels diputats britànics a Rajoy per aturar el procés contra Forcadell
Carta dels diputats britànics a Rajoy per aturar el procés contra Forcadell
Barcelona

Diputats britànics reclamen a Rajoy que arxivi el procés contra Forcadell

Consideren que amb la imputació de Forcadell es viola la llibertat d'expressió i que es tracta d'un fet sense precedents a l'Europa contemporània

RedaccióActualitzat

Un grup de diputats del Parlament britànic reclama en una carta a Mariano Rajoy que demani l'arxivament del procés obert contra la presidenta de la Cambra catalana, Carme Forcadell. Es tracta del grup de discussió sobre Catalunya que es va crear el passat mes de març al Parlament britànic i que està format per diputats de diversos partits.

En la carta, els firmants, que han expressat la seva preocupació respecte a la citació de Forcadell davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, consideren que amb la imputació de Forcadell es viola la llibertat d'expressió i que es tracta d'un fet sense precedents a l'Europa contemporània, contrari als principis democràtics.

"És una clara violació del dret democràtic fonamental a la llibertat d'expressió."

Els diputats exigeixen a Rajoy i al seu govern "que aturin la persecució".
           
La carta la signen dos diputats del Partit Nacional Escocès, George Kerevan, el promotor del grup de debat sobre Catalunya, i Tommy Sheppard: El diputat del Partit Nacionalista Gal·lès, Hywel Williams, hi dóna suport, com també Roger Godsiff, del Partit Laborista; Pauline Latham, del Partit Conservador, i Lord Rennard del Partit Liberal-Demòcrata.

Al desembre, un grup de 15 diputats britànics de diferents partits van impulsar una moció a la Cambra dels Comuns per denunciar la possible inhabilitació de Forcadell "per haver permès un debat parlamentari". Una situació "lamentable" i que podia establir "un precedent perillós", deia el text, que també es feia ressò de "la rapidesa excepcional" amb què es va gestionar el cas.

Anar al contingut