La falta de traductors a la justícia posa en perill el dret a defensa
Ciutat de la Justícia

Dipositat el 100% de la fiança imposada als processats per malversació de l'1-O

La Caixa de Solidaritat recull els 2,1 milions que faltaven quan ja s'havien començat a embargar els comptes dels encausats

Quim BalaguerActualitzat

Els 2,1 milions d'euros que faltaven de la fiança que el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona ha imposat als 17 processats per malversació pel referèndum de l'1-O s'han dipositat aquest dijous.

Els diners s'han pagat a través de les aportacions anònimes de la Caixa de Solidaritat, dels partits independentistes i els mateixos processats, que han posat a disposició l'embargament de finques de la seva propietat.

 

 

També ha fet una important aportació l'Associació Catalana de Drets Civils, formada pels familiars dels polítics empresonats i exiliats.

La Caixa de Solidaritat alerta que el problema només s'ha resolt "momentàniament", però continuen necessitant diners per aixecar els embargaments de les finques, que sumen uns 700.000 euros.


Embargaments en marxa

La titular del jutjat número 13 de Barcelona va imposar una fiança de responsabilitat civil de 5,8 milions a 17 dels 30 processats pels preparatius del referèndum, la majoria alts càrrecs o tècnics del govern, als quals atribueix un delicte de malversació.

En una primera fase, els processats van dipositar al jutjat 3,7 milions i van presentar un recurs argumentant que la resta dels diners equival als 2,1 milions que el Tribunal Suprem va imposar als líders del procés que estan jutjant a l'alt tribunal.

Sense esperar que la jutge resolgués el recurs, la secretària del jutjat va dictar un decret per embargar els comptes dels processats. La secretària és Montserrat del Toro, el testimoni de la qual sobre l'escorcoll a la conselleria d'Economia el 20 de setembre de 2017 va ser clau per imputar el delicte de rebel·lió a la cúpula del procés.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
Anar al contingut