Dionís Guiteras: "Em preocupa que JxCAT i el PDeCAT facin un viratge amb el PSC"
Dionís Guiteras a "Preguntes freqüents"
Entrevista al "Preguntes freqüents"

Dionís Guiteras: "Em preocupa que JxCat i el PDeCAT facin un viratge amb el PSC"

Dionís Guiteras, alcalde de Moià i candidat d'Esquerra a la Diputació de Barcelona, diu que encara no coneix ni entén els motius que han impedit pactar a l'independentisme

RedaccióActualitzat

Dionís Guiteras, alcalde de Moià, era el candidat d'Esquerra a presidir la Diputació de Barcelona. Després del pacte entre Junts per Catalunya i el PSC, Guiteras ha explicat al programa "Preguntes freqüents" que encara no coneix ni entén els motius que han impedit a l'independentisme governar a la diputació, la tercera institució del país.

L'alcalde de Moià, vicepresident de la Diputació en l'anterior legisltaura, assegrua que ERC va fer tot el possible per aconseguir un pacte amb Junts per Catalunya, fins al punt d'oferir la presidència de l'ens supramunicipal:

"Encara no en tinc ni idea de per què no han volgut una feina ben feta durant aquests quatre anys."


Guiteras reclama a Junts per Catalunya que expliqui la seva decisió i apunta que al darrera hi pot haver un "acord estratègic" amb el PSC, fins al punt que no descarta l'anomenada "sociovergència":

"Em preocupa que JxCat i el PDeCAT facin un viratge de 180 graus i considerin que el camí que portem fent junts ara hagi canviat. No ens ho han explicat, però ens han deixat anar que potser és un canvi estratègic, pactar amb el PSC."


Dionís Guiteras apunta que "si Puigdemont no hagués volgut el pacte, no s'hagués fet":


ARXIVAT A:
Procés catalàERC
Anar al contingut