El primer ministre danès Lars Lokke Rasmussen, deprés de votar (Reuters)
El primer ministre danès Lars Lokke Rasmussen, deprés de votar (Reuters)
Copenhaguen

Dinamarca rebutja augmentar la cooperació amb la UE en seguretat

Els danesos diuen "no" a un sistema que els permetria decidir si s'afegeixen o no a cada normativa europea en matèria de seguretat i justícia

RedaccióActualitzat

Dinamarca ha rebutjat, en referèndum, incrementar la cooperació amb la Unió Europea en matèria de seguretat.

Un 53,1% dels danesos han dit "no" a abandonar la seva excepció en matèria de seguretat i justícia dins la Unió Europea. La proposta era un nou sistema que permetés al govern danès decidir a cada normativa concreta si s'uneix o no a la directriu comunitària. L'excepció en matèria de seguretat és una de les quatre que manté Dinamarca respecte a la política comunitària des del 1993.

El partit liberal, que governa amb minoria i altres cinc partits defensaven el canvi i una major integració dins la Unió Europea. El "no" el defensaven dues de les tres formacions que donen suport al govern del partit liberal, entre elles els ultracionalistes del Partit Popular Danès.

El primer ministre danès, Lars Rasmussen han interpretat aquesta victòria del "no" com un reforçament del sentiment euroescèptic entre els danesos, que atribueix a la por a cedir més sobirania. 

Anar al contingut