Els immigrants irregulars els enviaran a aquesta illa
Els immigrants irregulars els enviaran a aquesta illa
Copenhaguen

Dinamarca envia els immigrants pendents d'expulsió a una illa deshabitada

És la condició que la ultradreta ha posat al govern conservador per donar suport als pressupostos

RedaccióActualitzat

Dinamarca vol recloure en una illa deshabitada els immigrants irregulars que no puguin deportar i els estrangers condemnats per delictes greus. La mesura, inclosa en els pressupostos, és conseqüència de l'acord a què ha arribat el govern conservador liberal i l'ultradretà Partit Popular Danès (Dansk Folkeparti).

Aquesta formació d'extrema dreta ha difós un tuit molt gràfic i prou significatiu sobre aquesta decisió.

 

 

El Partit Popular Danès afirma que "els estrangers criminals expulsats no es poden quedar a Dinamarca" i que "fins que no puguem desfer-nos-en els traslladarem a l'illa de Lindholm, a la badia de Stege". I remarca que el centre de reclusió estarà sota vigilància policial. Durant el dia, els interns podran anar en un transbordador fins a la petita localitat de Kalvehave, i hauran de tornar a la nit.

 

Situació de la illa, al sud-est de Dinamarca

 

Una illa pràcticament deshabitada (Wikimedia)

 

L'illa està situada al sud-est del país, és minúscula, té només 4 habitants i fins fa poc servia per a experiments amb malalties contagioses. El lloc té una cabuda d'uns 100 d'immigrants i està previst que s'hi inverteixin un centenar de milions d'euros durant els pròxims quatre anys.

El país nòrdic té des de fa dos anys un centre per a estrangers pendents d'expulsió a Kærshovedgård, a la península de Jutlàndia, però els problemes de delinqüència en aquesta zona atribuïts als interns han provocat que l'executiu danès hagi decidit enviar els considerats més perillosos a aquesta illa pràcticament deshabitada.

La ministra d'Integració, Inger Støjberg, un dels membres del sector dur en immigració del govern de Lars Rasmussen, s'ha mostrat contundent els últims dies:

"Els estrangers que han abusat de la confiança de la societat danesa i han comès actes criminals han de tenir les condicions més austeres possibles i han de ser controlats de manera conseqüent"

Støjberg ja va afirmar fa dos anys, quan va visitar el centre de Kærshovedgård, que l'objectiu era "fer la vida d'aquests estrangers el més insuportable possible".

 

 

 

 

ARXIVAT A:
MigracionsDrets humansExtrema dreta
Anar al contingut