L'Ajuntament de Navarcles
Els grups del consistori han criticat la decisió de la regidora

Dimiteix una regidora de Navarcles que va aturar un monòleg amb bromes sobre la diversitat sexual

La regidora de la CUP Ylènia Morros dimiteix i acusa els companys de govern de voler-la excloure de les decisions amb "menyspreu personal i polític"

Redacció Actualitzat
TEMA:
Feminisme

La regidora de la CUP Ylènia Morros, de Navarcles, al Bages, ha presentat la dimissió després d'interrompre l'actuació d'un monologuista a la festa major del municipi. 

Morros va considerar que l'humorista Albert Boira feia bromes ofensives sobre la diversitat sexual que podien anar en contra els col·lectius minoritaris.

Aquest va ser el moment de les explicacions de Morros a peu d'escenari, dissabte a la nit:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by pere sala (@peresala1969)

 

Alguns dels assistents, en canvi, van acusar la regidora de censurar l'artista, igual que han fet els partits al govern municipal.

"Penso que de cap manera es podia fer com ho ha fet"

L'alcalde de Navarcles, Josep Maria Feliu, explica que ell era entre els públic: "Nosaltres, que èrem allà amb altres tres regidors més de l'equip de govern, crec que el que hauria d'haver fet és parlar i consensuar-ho". Assegura que es podria haver parlat amb el còmic però no com es va fer.


Una renúncia que ve de lluny

Segons explica Morros en un comunicat , l'incident ha estat el detonant d'una renúncia que s'estava covant feia mesos per les contradiccions al govern municipal d'esquerres, on ella representava la CUP com a regidora de Feminisme.

 

Segons ha dit Morros, aquest incident "ha sigut la gota que ha fet vessar un vas que ja estava ple de fa molts mesos" ja que la renúncia a la regidoria és una decisió presa "fa setmanes" per les "contradiccions" que veu al govern municipal, format per Ara Navarcles, la CUP i Navarcles en Comú.

"Som un govern anomenat d'esquerres, transformador, però ens limitem a gestionar, a intentar quedar bé i a posar pegats", ha lamentat, i ha acusat els companys de govern de voler-la excloure de les decisions amb "menyspreu personal i polític".

Fonts de la CUP al consistori apunten que la següent persona de la llista serà qui ocuparà l'acta de regidor


"En primera persona"

El còmic ha explicat en un fil de Twitter que durant el monòleg només volia visibilitzar la condició sexual en primera persona:

ARXIVAT A:
Feminisme CUP Llibertat d'expressió
Anar al contingut