El ja exsecretari general de Podem a Madrid, Ramón Espinar, en una sessió del Senat al juliol (EFE)
Madrid

Dimiteix Ramon Espinar, secretari general de Podem a Madrid, seguint Errejón

Diu que "no es compleixen les condicions" per portar el projecte de Podem a Madrid "cap on crec que s'ha de dirigir"

RedaccióActualitzat

Es fa més gran la crisi de Podem a Madrid: el secretari general del partit a la comunitat autònoma, Ramon Espinar, ha presentat la dimissió aquest divendres.

Espinar, que diu que ja ho ha comunicat als òrgans del partit, no només ha dimitit com a secretari general, sinó també com a diputat a l'Assemblea de Madrid i, per tant, com a portaveu al Senat, on era senador per designació autonòmica.

Ho ha fet públic amb una carta que ha divulgat a les xarxes socials, en la qual argumenta la decisió:

"En la situació actual, no es compleixen les condicions per portar el projecte de Podem a Madrid cap on crec que s'ha de dirigir. En aquestes circumstàncies, deixar pas és la decisió més responsable que crec, en consciència, que he de prendre."

 


La dimissió d'Espinar, fins ara considerat afí a les tesis de Pablo Iglesias, arriba una setmana després que Íñigo Errejón anunciés que es presentarà a les eleccions a la Comunitat de Madrid amb la plataforma de Manuela Carmena, i no sota les sigles de Podem.

A principis d'aquesta setmana Espinar, que havia negociat amb Esquerra Unida una candidatura conjunta, s'havia mostrat preocupat pel procés que s'havia obert per triar el cap de cartell en el lloc d'Íñigo Errejón.

Espinar va encapçalar a finals del 2016 la candidatura que va guanyar les primàries a la Comunitat de Madrid, imposant-se a la candidatura rival impulsada per Errejón.

Va ser la primera vegada que Iglesias i Errejón confrontaven els respectius projectes davant de les bases del partit.

Ramón Espinar amb la secretària general de Podem Catalunya, Noelia Bail, abans d'un acte a Cornellà al desembre (ACN)


Reunió a Toledo per expressar "unitat"

Aquest divendres la dimissió d'Espinar ha coincidit amb una reunió a Toledo de dirigents regionals de Podem per buscar solucions a la crisi que viu el partit.

La intenció dels dirigents de comunitats com Euskadi, Aragó, València, Múrcia o Astúries era transmetre "un missatge d'unitat".

10 líders regionals de Podem, aquest divendres reunits a Toledo (EFE)

ARXIVAT A:
Unides Podem
Anar al contingut