Dimiteix l'assessor de Boris Johnson per saltar-se el confinament que havia recomanat

L'epidemiòleg Neil Ferguson admet haver rebut una dona dos cops, després d'haver estat aïllat 15 dies en haver donat positiu per Covid-19

RedaccióActualitzat

El Regne Unit ja és aquest dimecres el país europeu amb més morts per Covid-19: 29.500, per sobre d'Itàlia, Espanya i França. I, coincidint amb aquestes xifres tan negatives dels britànics, acaba de dimitir l'assesor científic de Boris Johnson. L'epidemiòleg Neil Ferguson plega després de fer-se públic que va trencar el confinament quan va rebre una dona amb qui mantenia una relació afectiva, segons publica The Telegraph. El científic admet haver-se equivocat i dimiteix, diu, per no posar en qüestió un confinament que ell defensa amb fermesa.

Les aportacions de l'epidemiòleg de l'Imperial College London es van qualificar de "clau" per endurir les mesures contra la malaltia que està castigant amb contundència el Regne Unit.

Ferguson, de 51 anys, s'hauria saltat les normes de distància social quan va permetre que la dona travessés Londres, almenys dos cops, per reunir-se tots dos a casa del científic, que va estar aïllat 15 dies perquè havia donat positiu.
 

Plega l'assessor científic de Johnson per haver quedat amb l'amant en ple confinament
El científic que va preveure que podien morir 500.000 britànics plega per haver trencat la quarantena


L'assessor de Boris Johnson ha acceptat que es va equivocar:

"Em penedeixo profundament de la meva actitud i de qualsevol perjudici que hagi pogut afectar la necessitat de distància social per controlar aquesta epidèmia devastadora (···). Vaig actuar pensant que era immune."


A mitjans de març, Ferguson va publicar un informe en què alertava que, segons un model matemàtic, mig milió de britànics moririen per Covid-19 si no s'imposava una quarantena estricta.
 

Plega l'assessor científic de Johnson per haver quedat amb l'amant en ple confinament
Boris Johnson, aquest dimecres, caminant pel centre de Londres (Reuters/Hannah Mckay)


Uns dies després, el 23 de març, el primer ministre va ordenar que la població es quedés a casa seva, amb l'excepció d'alguns supòsits molt concrets, una mesura que continua vigent.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutBoris Johnson
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut