Esther Clavero, alcaldessa Molina de Segura a Múrcia (EFE/Marcial Guillén)

Dimiteix l'alcaldessa socialista de Molina de Segura per vacunar-se abans d'hora

Dues regidores socialistes també dimiteixen en solidaritat i denuncien "una campanya infame" des del partit contra l'exalcaldessa, malalta de càncer

L'alcaldesa de la localitat de Molina de Segura a Murcia, Esther Clavero, ha dimitit després que el PSOE de la Regió de Murcia (PSRM) i 12 dels regidors del seu grup municipal difonguessin en un comunicat que l'alcaldessa s'havia vacunat incomplint el protocol de prioritats i en demanava la dimissió.

Clavero s'ha adreçat als veïns de la localitat anunciant que deixa el càrrec i denunciant "un linxament sense precedents" del qual ha estat objecte.

"No he prevaricat, no he malversat. No he comès cap delicte, no he mentit, no he trepitjat mai un jutjat. M'he vacunar, sí. He comès l'error de vacunar-me quan em van trucar del meu centre de salut perquè van considerar, que en ser pacient de risc, i estar altament exposada, era el millor per a mi."


La direcció nacional del PSOE, dijous passat, va suspendre de militància l'exalcaldessa, malalta de càncer, després de saber que s'havia vacunat  fora dels protocols establerts i li va demanar que dimitís. L'endemà el PSOE demanava també la renuncia a "tots els càrrecs públics del partit que es vacunin contra la Covid abans d'hora incomplint el protocol marcat per les autoritats" del Ministeri de Sanitat. Aleshores, el PSRM i el grup municipal socialista de Segura de Molina van fer públic un comunicat en què, arran de la petició de la direcció del Partit, denunciaven i demanven la dimissió de l'alcaldessa:

"Compromesos amb les normes que regulen el PSOE, demanem la seva dimissió com a mostra de lleialtat política i, per damunt de tot, als veïns i veïnes que representem."

 

Clavero ha rebutjat el que qualifica de "política d'immediatesa,  visceral que destrossa les persones" i que pren decisions en funció del que diuen els "mitjans de comunicació o les xarxes socials" que , ha dit, "contribueix al populisme".

Per la seva banda, el portaveu i president del PP de la localitat, José Ángel Alfonso, ha acusat l''exalcaldessa de "mantenir un pols amb el seu partit" i de trigar massa a dimitir.

"Quan un polític ha d'assumir responsabilitats, triga massa a fer-ho, i durant tot aquest temps que passa provoca un gran dany a la institució i a la política, provoca que la societat s'afarti dels polítics."

 

Dimitixen per solidaritat

Hores després de la dimissió de l'alcaldessa han dimitit, en solidaritat, dues regidores socialistes de Segura de Molina: Sandra Díez, de Serveis Municipals, i Fuensanta Martínez, d'Educació. Martínez ha dit que va arribar a la política de la mà de Clavero i "sense ella no està justificada la seva permanència al càrrec" i ha considerat que Clavero és víctima d'una "campanya injusta, infame i fora mida". Sandra Díez, ha destacat l'empatia que sentia per Clavero "com a mare d'una pacient oncològica" i n'ha destacat el compromís i l'honestedat


Altres dimissions

La setmana passada, Manuel Villegas, el conseller de Salut de Múrcia també va haver de dimitir després de vacunar-se contra la Covid, contravenint els protocols establerts. Villegas, que es va vacunar amb alts càrrecs i funcionaris del seu departament, va justificar-ho dient que eren "essencials" en la lluita contra la pandèmia. Tot i que primer va dir que no ho faria, finalment va dimitir.

Aquest cap de setmana també ho ha fet una altra consellera de Sanitat, Susana Machín, del cabildo de La Palma, a les Illes Canàries. En el seu cas, Machín ha al·legat que el seu despatx està en un hospital i que el director mèdic la va incloure en la llista de personal per a la vacunació.

A Catalunya també va saltar el cas de l'alcalde i un regidor de Riudoms que es van vacunar per aprofitar dues dosis excedents que, si no, s'havien de llençar. L'alcalde Sergi Pedret va dir que els havien avisat de la residència on s'estava vacunant.

Però la dimissió del càrrec més alt per haver-se vacunat fora del protocol ha estat el del cap de l'Estat Major de Terra, el general Miguel Ángel Villarroya. La ministra de Defensa, Margarita Robles, en va demanar la dimissió després de saber que s'havia vacunat amb altres alts càrrecs de l'Exèrcit.

ARXIVAT A:
Covid-19SalutPSOE
Anar al contingut