Dimiteix l'alcalde de Badalona, detingut per conduir amb símptomes d'anar begut

Àlex Pastor, que ha quedat en llibertat provisional, es va saltar el confinament i els Mossos el van detenir per atemptat a l'autoritat després d'encarar-se als agents

Actualitzat

L'alcalde de Badalona, Àlex Pastor, ha dimitit de l'alcaldia després que aquest dimarts a la nit fos detingut pels Mossos d'Esquadra per atemptat a l'autoritat. Pastor es va encarar als agents que el van interceptar saltant-se el confinament i conduint amb símptomes d'embriaguesa.

Ho ha anunciat el quart tinent d'alcalde, Rubén Guijarro, en una roda de premsa convocada d'urgència i en què ha explicat que Pastor, que encara està detingut a la comissaria de les Corts de Barcelona, ha fet pública la seva decisió a través d'una carta signada que ha remès el seu advocat.

Pastor ha quedat en llibertat provisional aquest dimecres al matí. La causa oberta contra ell, per un delicte contra la seguretat viària i un altre d'atemptat a agents de l'autoritat, és en mans del jutjat d'instrucció 15 de Barcelona, en funcions de guàrdia. L'exalcalde s'ha acollit al seu dret a no declarar.

L'ara exalcalde de Badalona, a qui el PSC va suspendre de la militància i va instar a renunciar a tots els seus càrrecs públics, va ser detingut al centre de la capital catalana, després que els agents comprovessin que el seu vehicle circulava fent esses.

Segons el PSC, els fets coneguts sobre Pastor "són incompatibles amb la militància socialista i l'exercici de qualsevol càrrec públic".

Àlex Pastor, en una imatge d'arxiu (ACN/Jordi Pujolar)


Aïda Llauradó, alcaldessa accidental

L'alcaldessa accidental de la ciutat serà Aïda Llauradó, segons s'ha anunciat a la roda de premsa. Llauradó, presidenta del grup municipal de Badalona En Comú Podem i primera titenta d'alcaldia, ha assegurat al seu perfil a Twitter que Pastor havia de plegar i s'ha compromès a "restablir ponts de confiança amb tot el ple municipal".


El líder del PP a Badalona, Xavier García Albiol, ja va anunciar aquest dimarts que es posava a treballar per presentar una moció de censura a:

 

Per la seva banda, Dolors Sabater, que encapçala La Badalona Valenta, assegura que està disposada a liderar un govern de concentració de tots menys el PP.

 

Recordem que Àlex Partor va assumir l'alcaldia de Badalona no fa ni dos anys. Una moció de censura amb els vots de socialistes, PP i Ciutadans va fer fora la fins aleshores alcaldessa, Dolors Sabater, de Guanyem Badalona en Comú.

A les eleccions del maig del 2018, Pastor va quedar en tercera posició, amb menys vots que de García Albiol i que Sabater. Pastor i Sabater no van arribar a cap acord per partir-se l'alcaldia i, per impedir que García Albiol la recuperés, els regidors de La Badalona Valenta van votar la candidatura de Pastor.

Badalona torna, per tant, al punt de partida que van deixar aqiuelles eleccions.

Buch: "Se li aplicarà la llei corresponent"

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha afirmat aquest matí que al ja exalcalde de Badalona "se li aplicarà la llei corresponent" com a qualsevol altre ciutadà en les mateixes circumstàncies.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Buch ha confirmat que Pastor va ser aturat perquè "mostrava simptomatologia d'haver consumit alcohol" i es va seguir el procediment habitual en aquests casos.

El conseller no ha volgut donar més detalls sobre com es van desenvolupar els fets.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut