Eudald Calvo en una imatge de 2017 (ACN/Jordi Pujolar)

Dimiteix l'alcalde d'Argentona després de reconèixer "actituds masclistes"

Eudald Calvo s'havia disculpat aquest dimarts, i la CUP ha reconegut que l'havia expulsat quan va conèixer els fets

RedaccióActualitzat

Eudald Calvo, l'alcalde d'Argentona, ha dimitit aquest dimecres al matí. La decisió de Calvo arriba menys de 24 hores després d'haver fet públiques, a les xarxes socials, unes "disculpes sinceres i honestes" per unes actituds masclistes que havia tingut en el passat, i assegurar: "Ara em toca reflexionar molt i treballar per canviar."

 


Al cap d'una estona d'haver publicat el missatge anunciant la seva dimissió, però, el compte de Twitter de Calvo ja no existia.

 

 

Les disculpes de Calvo van ser la resposta a unes acusacions contra ell efectuades dilluns al vespre des d'un compte de Twitter anònim on es relataven diversos episodis de comportament masclista comesos suposadament per ell.

 

 

Calvo va reconèixer els fets, i la CUP va explicar que l'havia expulsat de la formació quan en va tenir coneixement.

L'expulsió s'ha sabut que va tenir lloc el desembre. La formació on Calvo militava també va reconèixer i lamentar que "dins dels nostres espais de militància política hi ha patriarcat i violència patriarcal".


"Arriba tard"

Aquest matí, en declaracions a TV3 des del Parlament, la diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha valorat que la dimissió de Calvo "evidentment, arriba tard"

Sànchez ha explicat que entre les mesures que van exigir a Calvo, al desembre, quan van conèixer el cas, "hi havia la necessitat de deixar el càrrec de l'alcaldia", extrem que ell va rebutjar.

"Entenem que el poder i el privilegi que atorga ser un càrrec electe també té a veure amb el fet de dur a terme violència masclista i aprofitar-se del seu privilegi com a home i el seu privilegi patriarcal."


Sànchez no ha volgut entrar en detalls sobre el cas que va acabar amb l'expulsió de Calvo. "No és oportú explicar els detalls del cas de la denúncia", ha defensat. 

 

Natàlia Sànchez, diputada de la CUP (TV3)

 

Preguntada sobre el fet que la CUP no fes pública l'expulsió de Calvo, Sànchez ha argumentat que el protocol d'abordatge de les violències masclistes del partit "no contempla la necessitat de fer una exposició pública" del cas.

Dimarts al vespre, una altra formació, Poble Lliure, també ha anunciat l'expulsió de Calvo.

 

 

Dimarts, en conèixer els fets, la CUP i el PSC d'Argentona ja havien demanat la dimissió de Calvo.

Alcalde des de 2015, Calvo va ser reelegit el 26 de maig després de presentar-se a les eleccions al capdavant de la candidatura Unitat-Argentona per la República, que inclou la CUP, ERC i Argentona en Comú.

El govern municipal ha emès un comunicat, difós també per Calvo en el seu missatge a Twitter, en què li agraeix la "generositat i coherència" de la decisió de dimitir, que qualifica de "coherent amb l'ideari del partit".


"Més testimonis"

Aquest dimarts a la nit, de tota manera, des del compte anònim que havia denunciat Calvo s'ha remarcat que els fets explicats dilluns no havien estat mai denunciats públicament i que, per tant, els que van causar la seva expulsió de la CUP han de ser uns altres.

 

 

Aquesta primera denúncia, a més, ha propiciat l'aparició d'altres testimonis.

 

ARXIVAT A:
Masclisme Assetjament sexual CUP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut