Campus nord de la Universitat Politècnica de Barcelona (Wikimedia Commons)

Dimiteix la vicerectora de la UPC per incitar a cremar contenidors en un tuit a la Diada

El rector accepta la dimissió "per evitar que les interpretacions d'una piulada pugin afectar la institució"

RedaccióActualitzat

La vicerectora de Qualitat i Política Lingüística de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Núria Pla, ha presentat aquest dilluns la seva dimissió després de la polèmica provocada per un tuit seu en el qual animava a cremar contenidors per la Diada de l'11-S.

El rector de la UPC, Daniel Crespo, ha explicat en un breu comunicat que ha acceptat la dimissió de la vicerectora, que, segons ell, ha presentat la seva renúncia "per evitar que les interpretacions d'un tuit publicat al seu compte personal de Twitter puguin afectar la institució".

"He acceptat la seva dimissió tot agraint la feina feta durant aquests mesos i el seu acte de generositat cap a la Universitat", afegeix el rector.

El tuit en qüestió, que va ser esborrat del seu compte i està anul·lat, adjuntava una imatge de la manifestació independentista de la Diada, al costat del missatge: "Ganes de foc, de contenidors cremats i d'aeroport col·lapsat!".

En el comunicat oficial, Daniel Crespo conclou que: "La UPC és plural, diversa i treballa per la construcció d'una societat més lliure, democràtica, justa i cohesionada".

El president del grup de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, va exigir aquest diumenge el cessament la vicerectora.

La diputada del PPC al Parlament Lorena Roldán també es va fer ressò del tuit i acusa la vicerectora d'"incitar a la violència amb total impunitat".

 

ARXIVAT A:
Universitat11S
Anar al contingut