Dimiteix la directora de Salut Pública de Madrid enmig del debat sobre la fase 1
Yolanda Fuentes era directora de Salut Pública de la Comunitat de Madrid des de la tardor passada (EFE/Rodrigo Jiménez)

Dimiteix la directora de Salut Pública de Madrid enmig del debat sobre la fase 1

El govern regional ha demanat passar dilluns a la nova fase, tot i les discrepàncies entre la presidenta, del PP, i el seu número 2, de Cs

RedaccióActualitzat

La directora general de Salut Pública de la Comunitat de Madrid, Yolanda Fuentes, ha dimitit del càrrec. Ha estat l'endemà de la petició de l'executiu regional de passar de la fase 0 a la fase 1 del desconfinament, una demanda que va causar un debat intens en el consell de govern.

Fonts pròximes a Fuentes, que cita Europa Press, expliquen que la fins ara responsable de gestionar la crisi de la Covid-19 era partidària de mantenir de moment la fase 0.

La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, del PP, defensava que calia reduir el percentatge de malalts a l'UCI, mentre que el vicepresident, Ignacio Aguado, de Cs, argumentava que el sistema sanitari de la comunitat és "robust" i, per tant, ja es podia proposar al Ministeri de Sanitat el pas a la fase 1.

Tant Díaz Ayuso com Aguado han coincidit en la importància del factor econòmic. "Si continuem amb tota l'activitat parada, tindrem un gran problema no només econòmic, sinó social i d'ordre públic. Madrid no pot estar parada, és el motor econòmic d'aquest país", ha afirmat Ayuso. I Aguado ha recordat tant els autònoms com altres treballadors que afronten una situació "d'incertesa" i que "necessiten obrir com més aviat millor".

Madrid és l'única comunitat autònoma que no ha aportat al govern espanyol la documentació tècnica en què justifica passar a la fase 1 dilluns que ve, 11 de maig, segons ha explicat la ministra de Política Territorial, Carolina Darias.

La rellevarà el director de l'hospital d'IFEMA

Després de la renúncia de Fuentes, el govern madrileny ha situat al capdavant del pla d'emergència contra la Covid-19 el director de l'Hospital de la Comunitat de Madrid a IFEMA, Antonio Zapatero.

En declaracions a Cuatro, Díaz Ayuso ha explicat que no ha "tingut l'ocasió" de parlar amb Fuentes i ha destacat que tenia intenció de "reestructurar" la conselleria de Sanitat i "potenciar la sortida de la situació de la Covid-19".

Yolanda Fuentes, llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de La Laguna, ocupava el càrrec des del setembre de 2019. La seva trajectòria professional l'ha portat als hospitals 12 de Octubre, Infanta Cristina, Carlos III, Clínica San Carlos i La Paz.
 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut