Ruth Mateu, consellera de Transparència
Ruth Mateu, consellera de Transparència
Palma

Dimiteix la consellera balear de Transparència per contractes "poc ètics"

Més per Menorca ha anunciat que abandona el govern tot i que mantindran el suport de forma externa

RedaccióActualitzat

Cau la consellera de Transparència del Govern de les Illes, Ruth Mateu, per l'escàndol a les conselleries de MÉS, la formació ecosobiranista que governa amb els socialistes. S'ha sabut que diversos càrrecs d'aquesta formació van adjudicar a dit 6 contractes públics al seu cap de campanya, per valor de més de 150.000 euros.

 La crisi s'ha agreujat les últimes hores perquè Més per Menorca ha anunciat que abandona el govern tot i que mantindran el suport de forma externa.

Armengol vol un govern transparent

La presidenta Francina Armengol ja ha posat en coneixement d'hisenda aquests contractes perquè els auditin malgrat que el més probable és que siguin legals perquè l'administració preveu aquestes adjudicacions directes. Aquí, el que s'està discutint és que hagi estat ètic inflar de contractes públics algú tant afí al partit, i a més amb projectes que no tenen res a veure els uns amb els altres.

El ecosobiranistes han premiat el seu cap de campanya encarregant-li tant un estudi sobre turisme com un sobre música clàssica o fins i tot un sobre desenvolupament rural. Armengol ha admès que els seus socis han incomplert, clarament, el codi ètic del seu govern:

"L'Auditoria des de la conselleria d'hisenda i també, evidentment, la comissió ètica examinarà aquests contractes. Això és el que hem plantejat, l'assumpció de responsabilitat política l'assumeix directament la consellera de transparència que és l'encarregada de vetllar pel codi ètic del govern de les illes Balears, que és el que s'està posant en qüestió en aquests moments."

El vicepresident Biel Barceló i el conseller de medi ambient, Vicenç Vidal, també van utilitzar aquest mètode per beneficiar el seu cap de campanya, però en canvi ells, no han presentat la seva dimissió.

La consellera Ruth Mateu ha assumit la responsabilitat política de tot el govern "per honestedat i per principis" i assegura que amb ella "s'acaben les responsabilitats polítiques".

 

 

 

Anar al contingut