Dimiteix la cap de la Guàrdia Civil enmig de casos de corrupció i amb el marit imputat

María Gámez ha estat la primera dona a dirigir l'institut armat en una etapa enterbolida per l'operació Grapa i els casos Casernes i Mediador

RedaccióActualitzat

La directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, ha dimitit aquest dimecres enmig de diversos casos de corrupció en l'institut armat i després que el seu marit ha estat imputat per blanqueig de diners en una investigació judicial derivada del cas dels ERO d'Andalusia.

La fins ara delegada del govern a Madrid, Mercedes González, serà la nova responsable del cos.

La dimissió de la primera dona que ha dirigit la Guàrdia Civil coincideix amb el conegut com a cas Casernes, en què s'investiga una presumpta trama d'irregularitats en les obres en 13 comandàncies.

En la seva etapa, la imatge de l'institut armat s'ha vist enterbolida també per l'operació Grapa, de presumpta corrupció en els contractes dels uniformes dels agents, i pel cas Mediador, amb la implicació de diversos generals retirats.

Un d'ells, Francisco Espinosa Navas, fins i tot és a presó provisional des de fa un mes per la seva presumpta implicació en delictes de suborn, tràfic d'influències i participació en grup criminal organitzat.

Gámez ha assegurat que plega per "principis, per honestedat i per responsabilitat", "una decisió difícil, però l'única possible per assolir dos objectius que per mi són irrenunciables: protegir la meva família i protegir la Guàrdia Civil".

Ella mateixa ha comunicat al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que el seu marit ha estat citat en un procediment judicial.

Es tracta del cas Santana, que investiga les ajudes milionàries de la Junta d'Andalusia rebudes per Santana Motor.

Gámez es va convertir el 2020 en la primera directora general de la Guàrdia Civil en 179 anys d'història, un cos amb 78.450 efectius i que coneixia de prop perquè era la subdelegada del govern espanyol a Màlaga.

ARXIVAT A:
CorrupcióPolicialGuàrdia CivilAndalusia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut