Dorsey continuarà vinculat a la junta fins al maig per facilitar el relleu
Dorsey continuarà vinculat a la junta fins al maig per facilitar el relleu

Dimiteix Jack Dorsey, fundador de Twitter, després d'anys de lideratge qüestionat

Parag Agrawal, actual director tecnològic de l'empresa, el substituirà com a conseller delegat i Bret Taylor serà president de la junta

RedaccióActualitzat

Va ser un dels fundadors de Twitter ara fa 16 anys i hi ha ocupat diversos càrrecs directius. Però aquest dilluns, després de molta especulació, Jack Dorsey, fins avui conseller delegat, ha anunciat que deixa la companyia.

"He treballat molt per assegurar que aquesta empresa pot desvincular-se de la seva fundació i dels seus fundadors", ha dit en un correu electrònic dirigit al seu equip que després ha penjat, és clar, en un tuit.

Explica que considera que ara és el moment oportú per fer-ho perquè hi ha bons relleus. Parag Agrawal, actual director tecnològic de l'empresa, el substituirà com a conseller delegat, i Bret Taylor serà president de la junta.

Amb tot, Dorsey continuarà vinculat a la junta fins al maig per facilitar el relleu, ha dit, però llavors deixarà l'òrgan de govern de la companyia "per donar a Parag l'espai que necessita per liderar".


El primer tuit de la història i un lideratge qüestionat

La cadena televisiva dels EUA CNBC ha avançat aquest dilluns que Dorsey es plantejava renunciar a les seves funcions executives a l'empresa.

Quan s'ha conegut la notícia, l'índex Nasdaq ha suspès la cotització de Twitter poc després de l'obertura de Wall Street. Les accions de la companyia s'havien arribat a disparar fins a un 10%.

Dorsey és un dels fundadors de la xarxa social de l'ocellet blau, però la seva relació amb la companyia ha tingut anades i vingudes els darrers anys.

L'executiu és autor del primer tuit de la història, publicat el 21 de març del 2006. Llavors Twitter era encara només una eina de comunicació interna entre els treballadors de l'empresa on treballava, Odeo:

L'any 2008 el van apartar del lloc de màxima responsabilitat de la companyia a petició de la junta directiva, que considerava que es dedicava a massa activitats alhora. Dorsey va recuperar-ne el comandament l'any 2015.

Durant aquesta pausa va fundar l'empresa de pagaments digitals Square, de la qual és conseller delegat.

Conegut pel seu estil de vida bohemi i la seva defensa de les criptomonedes, Dorsey va anunciar el 2019 que se n'aniria a viure a l'Àfrica i des d'allà treballaria a totes dues companyies. 

Llavors la firma d'inversions Elliot Management va llançar una campanya perquè fos rellevat de Twitter. Finalment, Dorsey va cancel·lar els seus plans de traslladar-se per l'arribada de la pandèmia. 

Twitter ha perdut prop d'un 10% del valor des de principis d'any, després d'encadenar tres trimestres de pèrdues que sumen 403 milions. Amb tot, la xarxa diu que té 211 milions d'usuaris actius, un 13% més que l'any passat.

Dorsey, de 45 anys, té una fortuna d'uns 12.000 milions de dòlars, segons la revista Forbes. El 2016 va donar prop d'un terç de les seves accions als empleats.

 

ARXIVAT A:
TwitterXarxes socials
Anar al contingut