Washington

Dimiteix en directe una presentadora d'un canal rus després de censurar la política de Putin

La crisi ucraïnesa ja ha tingut una víctima periodística. Es tracta de Liz Wahl, una presentadora d'un canal rus als Estats Units i que emet en anglès. Ha anunciat en directe que plega per no ser còmplice i encobridora de les accions de Putin. La presentadora ha dit que els seus pares van anar als Estats Units per fugir de les forces soviètiques a Hongria i que, segons ella, Moscou repeteix ara els errors del passat.

RedaccióActualitzat

La política de Moscou a Ucraïna ha tingut efecte sobre el canal de televisió RT, el nom que ha adoptat la cadena global Russia Today. La corresponsal i presentadora del canal a Washington, Liz Wahl, ha dimitit en directe, disconforme amb la política informativa de la cadena, que considera que la informadora ha volgut fer-se propaganda. La periodista ha acusat RT de netejar la imatge de Vladímir Putin i del Kremlin en relació amb la situació a Crimea.

En la seva intervenció davant les càmeres, la periodista ha dit: "Personalment, no puc formar part d'aquest canal, finançat pel govern rus, que neteja la imatge i les accions de Putin. Estic orgullosa de ser americana i de creure en la difusió de la veritat. I aquesta és la raó per la qual, després d'aquesta emissió, dimitiré."

Liz Wahl, que és filla d'immigrants que van fugir d'Hongria durant l'etapa soviètica, ha afirmat aquests dies que la intervenció russa a Crimea era "un error" i havia reconegut que com a periodista de la cadena tenia molts dilemes ètics i morals.

Russia Today és una cadena russa que té delegacions a tot el món i que emet en anglès, castellà i àrab. La seu als Estats Units és a Washington, que és on treballava Wahl.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut