Londres

Dimiteix el secretari d'Immigració britànic per tenir una dona de fer feines sense papers

El secretari d'Estat d'Immigració del govern britànic, Mark Harper, ha dimitit perquè tenia una dona de fer feines indocumentada. Harper, que ha presentat el cessament a través d'una carta, va ser l'impulsor d'una dura campanya contra la immigració irregular.

RedaccióActualitzat

El secretari d'Estat d'Immigració del govern britànic, Mark Harper, ha dimitit perquè tenia una dona de fer feines indocumentada.
Harper, que ha presentat el cessament a través d'una carta, va ser l'impulsor d'una dura campanya contra la immigració irregular.

Harper ha presentat la dimissió aquest dissabte en una carta on reconeix que va contractar una immigrant sense papers legals perquè es fes càrrec d'un pis de la seva propietat a Londres.

Segons l'oficina del primer ministre, David Cameron, Harper es va oferir a dimitir divendres, després que les autoritats de duanes li van confirmar que la seva assistenta no tenia permís de residència al Regne Unit.

En la seva carta al primer ministre, que també ha estat divulgada, Harper ha assegurat que des que va donar feina a la dona, havia examinat els seus papers en diverses ocasions, especialment des que va ser nomenat secretari d'Estat d'Immigració, el 2012, però van resultar ser aparentment falsos.

Mark Harper ha estat l'encarregat de promoure al Parlament la polèmica nova llei d'immigració, que reforça els controls sobre els immigrants i en restringeix els drets, a més de penalitzar els que contractin persones sense papers.

"Com a ministre d'Immigració, que està defensant lleis per endurir la política d'immigració, hauria d'haver-me exigit més a mi que a la resta", ha escrit Harper en la carta.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut