Alemanya

Dimiteix el president de Turíngia l'endemà de ser elegit amb els vots de l'extrema dreta

Merkel havia qualificat d'imperdonable que la CDU votés amb els ultres en aquest land alemany i havia demanat revertir la situació

Actualitzat

Les pressions polítiques de la cancellera alemanya, Angela Merkel, han acabat amb el nou govern de l'estat federat de Turíngia, després que ahir es trenqués el cordó sanitari als ultres d'Alternativa per a Alemanya. El partit de la cancellera, la Unió Cristianodemòcrata, i l'AfD van votar plegats a favor del candidat del Partit Liberal, Thomas Kemmerich.

Kemmerich ha dimitit aquest migdia de la presidència de Turíngia i ha obert la via a noves eleccions. Ha explicat que, després d'analitzar el que ha passat en les últimes 24 hores, era clar que no podia tenir majories per governar en el Parlament:

"No hi va haver una cooperació amb l'AfD, no n'hi ha i no n'hi haurà."

 

Des de Sud-àfrica, on està de viatge oficial, Merkel havia qualificat d'imperdonable haver investit el president amb els vots dels ultres i havia dit que el resultat "s'havia de revertir".

L'elecció de Kemmerich havia comportat un terratrèmol polític a Alemanya i havia estat criticada per la majoria dels partits polítics.

ARXIVAT A:
Alemanya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut