Barcelona

Dimiteix el president de l'ICS, Josep Prat, esquitxat per presumptes irregularitats

El president de l'Institut Català de la Salut, Josep Prat, ha dimitit després d'aparèixer en diverses denúncies de malversació de fons públics quan dirigia Innova, el hòlding sanitari de Reus. Prat es vol centrar en la defensa d'aquest cas.

RedaccióActualitzat
El president de l'Institut Català de la Salut, Josep Prat, ha dimitit després de veure's esquitxat per presumptes irregularitats en l'exercici dels seus càrrecs en empreses sanitàries públiques i privades. Prat apareix en diverses denúncies de malversació de fons públics quan dirigia Innova, el hòlding sanitari de Reus.

En un comunicat, el Departament de Salut ha informat que Prat ha demanat "ser rellevat" per poder "dedicar tots els esforços a atendre els assumptes que l'afecten aliens a l'ICS". El conseller Boi Ruiz li ha acceptat la renúncia.

Prat ja va dimitir a principis d'any com a director d'Innova i conseller delegat del grup sanitari privat USP després que se'l va denunciar per incompatibilitat de càrrecs. La CUP de Reus el va denunciar davant la Fiscalia de l'Estat. El mateix partit va demanar a l'Oficina Antifrau de la Unió Europea que investigués el destí de més de 600.000 euros dels fons europeus Feder.

La dimissió arriba quan l'ICS té pendent la fragmentació en 22 filials, oficialment per ser més eficient, i després que el Parlament s'està gestant una comissió d'investigació de la sanitat catalana, una proposta del PSC que té el suport de tots els grups menys CiU.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut