Dimiteix el ministre d'Energia britànic per amagar una infracció de trànsit (Foto: EFE)
Dimiteix el ministre d'Energia britànic per amagar una infracció de trànsit (Foto: EFE)
Londres

Dimiteix el ministre d'Energia britànic per amagar una infracció de trànsit

El ministre britànic d'Energia, Chris Huhne, ha dimitit aquest divendres després que la Fiscalia ha informat que serà processat per intentar amagar, l'any 2003, una infracció de trànsit. En una breu declaració, després de l'anunci del fiscal, Huhne ha negat els càrrecs i ha anunciat que té tota la intenció de defensar-se davant dels tribunals i que la seva dimissió és només "per evitar qualsevol distracció" pel procés judicial.

RedacciónActualitzat
Huhne, de 56 anys, serà processat, presumptament, per haver demanat a la seva exdona, economista de professió, que acceptés per ell la pèrdua de punts del carnet de conduir amb l'objectiu que no li fos retirat.

Els fets es remunten al 12 de març del 2003, quan el titular d'Energia va ser sorprès per una càmera que controlava la velocitat dels vehicles, mentre viatjava des de l'aeroport de Stansted al seu domicili. Però, curiosament, la història no va trascendir fins l'any passat, després que Huhne va admetre que mantenia una relació extramatrimonial amb Carina Trimingham, tècnica en relacions públiques, i va posar fi al seu matrimoni amb Vicky Pryce.

El 2011, els dominicals "The Sunday Times" i el "Mail on Sunday" havien revelat l'existència d'una conversa telefònica enregistrada entre Huhne i una altra persona a qui, suposadament, el ministre demanava que asumís per ell la rebaixa dels punts de conduir. La premsa britànica assegura que Pryce va admetre als periodistes que tenia constància que Huhne havia intentat convèncer "una persona propera" perquè es responsabilitzés de la infracció. D'acord amb les revelacions dels rotatius, aquesta "persona propera" era ella mateixa.

Després d'una investigació policial de vuit mesos, el director de la Fiscalia, Keir Starmer, ha donat a conèixer la decisió de processar el fins ara ministre liberaldemòcrata i també la seva exesposa, Vicky Pryce.
Anar al contingut