Matt Hancock surt de casa seva, en una imatge de fa uns dies

Dimiteix el ministre de Sanitat britànic per saltar-se les normes Covid amb l'amant

L'escàndol va esclatar per una fotografia de Matt Hancock fent-se un petó amb una ajudant durant la pandèmia, quan el govern britànic havia prohibit el contacte fora del grup de convivència

Actualitzat

El ministre de Sanitat britànic del Regne Unit, Matt Hancock, ha anunciat aquest dissabte la seva dimissió després de sortir a la llum aquesta setmana unes fotografies que revelen que va mantenir una relació amb una de les seves ajudants i va incomplir les normes de distància social durant la pandèmia.

"Els que dictem les normes les hem de seguir, i per això crec que he de dimitir", ha dit en un vídeo difós a Twitter.


Hancock ha estat un dels principals responsables fins ara de l'estratègia britànica per lluitar contra la Covid, amb una actuació molt qúestionada. A més, la seva credibilitat va quedar en entredit quan el tabloide "The Sun" va publicar una imatge del ministre en què abraçava i feia un petó una de les seves ajudants el passat 6 de maig.

En aquelles dates, el govern britànic demanava als ciutadans que no tinguessin contacte físic amb persones no convivents i que no s'acostessin a menys d'un metre a altres persones de l'entorn laboral sense mascareta.

En la carta de dimissió que ha enviat al primer ministre britànic, Boris Johnson, Hancock justifica la decisió: "L'últim que voldria és que la meva vida privada distragués l'atenció dels esforços per acabar amb el coronavirus".

Hancock, de 42 anys, admet que el govern no ha estat encertat en totes les decisions per frenar el coronavirus però apel·la a la comprensió de la ciutadania.

Ministre polèmic

Matt Hancock ha estat envoltat de polèmica des de fa setmanes. L'oposició feia temps que li havia demanat la dimissió per qüestions com la falta de material de protecció per als treballadors de la sanitat o la falta de transparència en els contractes milionaris per la Covid, però l'èxit del programa de vacunació protegia el fins ara ministre. 

A més, Hancock té dins el seu partit diversos enemics com el grup de diputats contraris als confinaments que el ministre havia imposat o l'exassessor principal de Johnson, Dominic Cummings, que el va acusar d'haver mentit en diverses ocasions durant la pandèmia i també va fer pública una captura de pantalla d'una conversa de WhatsApp en què el primer ministre el qualificava d'"inútil".

 

ARXIVAT A:
Covid-19Regne UnitCoronavirus
Anar al contingut