El fins ara ministre de la Transició Ecològica del govern francès, Nicolas Hulot
El fins ara ministre de la Transició Ecològica del govern francès, Nicolas Hulot

Dimiteix el ministre de Medi Ambient francès, Nicolas Hulot: "No em vull mentir més"

Ni el president Macron ni el primer ministre sabien res de la renúncia que Hulot ha fet per sorpresa i en una entrevista a la ràdio

Actualitzat

Per sorpresa i en una entrevista radiofònica matinal, el ministre de la Transició Ecològica del govern d'Emmanuel Macron i número 3 del govern, Nicolas Hulot, ha anunciat la seva dimissió. "No em vull mentir més", ha dit, textualment.

"No vull continuar mentint-me. No vull que sembli que la meva presència al govern significa que estem a l'altura dels problemes. Per tant, deixo el govern".

Ha estat en una entrevista a l'emissora "France Inter", en la qual ha revelat també que no n'havia informat ni el president de la República, Emmanuel Macron, ni el primer ministre, Edouard Philippe. 

 

 

Hulot ha afirmat que està decebut per la incapacitat per canviar el que anomena model dominant liberal que està destruint el medi ambient, i com a exemple ha posat la reducció dels pesticides, l'empobriment de la biodiversitat i la contaminació del sòl.

"Tinc una gran estima amistat cap a aquest govern, al qual demano perdó per aquest desaire. Però, sobre els temes importants, sento que cada dia m'he de resignar, cada dia fer només petits passos, mentre la situació mundial del planeta és com una estufa i demana que canviem  d'escala, d'objectiu".

La seva dimissió ha arribat l'endemà d'una reunió amb la Federació Nacional de Caça presidida per Macron.

Nicolas Hulot, expresentador de televisió, documentalista i activista mediambiental, era un dels membres més populars de l'executiu francès.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut