El ministre de Defensa Michael Fallon
El ministre de Defensa Michael Fallon

Dimiteix el ministre de Defensa britànic acusat d'assetjament sexual

El ministre Michaell Fallon ha reconegut els fets després que dilluns alguns mitjans es fessin ressò del cas d'assetjament

Actualitzat

Acusat d'assetjament sexual, aquest dimecres ha dimitit el ministre de Defensa britànic, Michael Fallon.

Fallon ha reconegut un comportament impropi després que el seu nom aparegués en una llista de 40 polítics conservadors britànics com a presumptes assetjadors sexuals. En el seu cas concret hauria tocat el genoll a una periodista durant un sopar.

En el comunicat de dimissió diu que li sembla bé que aquesta qüestió es prengui seriosament. El nom de Fallon va aparèixer dilluns en un article d'un mitjà britànic on s'explicava que hauria tocar el genoll d'una presentadora de ràdio l'any 2002.

La BBC va informar el mateix dilluns que el portaveu de Fallon havia comunicat que el ministre de Defensa havia demanat disculpes per l'incident en aquell moment i que la periodista considerava que l'assumpte estava tancat.

Després de les denúncies d'abús sexual contra el productor de cinema de Hollywood Harvey Weinstein, centenars de milers de dones i homes van compartir històries sobre comportaments inadequats a través de les xarxes socials amb l'etiqueta "Me Too" (jo també) per evidenciar la quantitat de víctimes d'assetjament sexual que hi ha arreu.

Davant aquesta onada de denúncies, el parlament britànic no ha quedat exempt de les denúncies.

Aquest mateix dimecres, la primera ministra, Theresa May, ha demanat que s'obri una investigació per aclarir si el vice-primer ministre, Damian Green, va assetjar una activista fa dos anys. Una mesura que May ha adoptat després que Kate Maltby, de 31 anys, 30 anys més jove que Green, revelés al diari "The Times" que el número dos de l'executiu li va tocar el genoll durant una trobada en un pub a Londres fa dos anys.

ARXIVAT A:
Violència masclista
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut