Barcelona

Dimiteix el director dels Mossos, Albert Batlle, a dos mesos i mig del referèndum

Batlle ha presentat la seva renúncia al nou conseller d'Interior, Joaquim Forn

RedaccióActualitzat

Albert Batlle, fins ara director dels Mossos d'Esquadra, ha presentat la dimissió per raons polítiques al nou conseller d'Interior, Joaquim Forn. 
Batlle, que havia estat un alt càrrec durant el govern del tripartit ,ha presentat la renúncia quan falten dos mesos i mig per a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre.

En un missatge adreçat a tots els agents del cos, Batlle ha defensat que la policia catalana ha de ser políticament neutral i imparcial. En el seu comunicat apunta que en els actuals moments, quan el govern planteja un referèndum d'independència, la policia catalana, diu, continuarà amb la seva missió de defensa de la seguretat i benestar dels ciutadans. I ho farà, continua dient, com sempre ha fet amb un respecte escrupulós a la llei. 

El portaveu del sindicat majoritari dels Mossos, Valentí Anadón, ha valorat positivament la tasca de Batlle al capdavant dels Mossos, i retreu que en moments com els actuals no hi hagi persones que vulguin assumir responsabilitats com la direcció de la policia.

Poques hores després de prendre possessió del càrrec, el nou conseller Joaquim Forn va garantir que els mossos facilitaran que se celebri el referèndum amb absoluta normalitat.

Batlle va assumir el càrrec el 10 de juny del 2014, en substitució de Manel Prat.   
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut