Nevades generalitzades i molt més fred

Arriba el dia de la nevada més extensa a Catalunya. La nevada es convertirà en pluja dimecres a la tarda

Néstor GómezActualitzat

Catalunya posa el terreny de joc i l'atmosfera, els contrincants. Us presentem els dos equips del xoc entre masses d'aire: una de càlida i humida, i una altra de molt freda i seca. Podríem dir que serà una final d'anada i tornada. Avui s'hi juga l'anada. Un primer braç de precipitacions de la pertorbació atlàntica xocarà amb l'aire fred procedent de l'onada de fred d'Europa. En aquest primer enfrontament guanyarà el fred, amb nevades generals a partir de la tarda. Dimecres a la tarda, serà l'enfrontament de tornada. Moment en el qual la pertorbació atlàntica desplaçarà l'aire fred, i la neu es convertirà en pluja fins a mitja muntanya. El resultat final serà una Catalunya blanca i freda dimarts; i una de saturada d'aigua i ambient fresc dimecres.

El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís per neu a gran part del país. Mireu com evolucionarà la nevada hora a hora.

La neu, a més

Tot i que sembli mentida, al matí lluirà el sol a tot el Pirineu. En canvi, cap a les Terres de l'Ebre i zones del prelitoral hi haurà el temps més insegur amb petits ruixats en forma de neu. Serà a partir de la tarda quan la nevada agafarà embranzida a mesura que es desplaça cap al centre i nord del país. Durant la tarda i vespre pot nevar a qualsevol punt del país, fins i tot arribar a la mateixa costa. Només les comarques del Pirineu i l'Empordà rebran la neu molt tard o a l'endemà.

El fred més intens

El període més fred que tindrem en aquest episodi durarà unes 24 hores i entrarem en aquesta fase demà al matí. Les temperatures més baixes de la jornada es donaran a última hora del dia. Al migdia, la coincidència de l'aire fred amb el cel tapat farà que les màximes quedin ben curtes arreu del país. Les temperatures més altes del dia no superaran els 10 ºC.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut