Brasília

Dilma Rousseff, a només dos passos de ser destituïda

La comissió del Senat responsable del judici polític contra la presidenta del Brasil ha aprovat un informe que recomana avançar en el procés de destitució

Actualitzat

El procés de destitució de la presidenta del Brasil, Dilma Rousseff, continua avançant. La comissió del Senat responsable del judici polític contra la presidenta suspesa del Brasil ha aprovat un informe en què l'acusa d'"atemptar contra la Constitució" i recomana avançar en el procés de destitució. Amb 14 vots a favor, cinc en contra i l'abstenció del president de la comissió, Raimundo Lira, el document ha tirat endavant.

El Senat votarà la setmana que ve, probablement dimarts, aquest informe. Si aconsegueix una majoria simple de 41 vots entre 81 possibles, el procés contra Rousseff continuarà. En una segona votació, a finals de mes, si dos terços dels senadors voten a favor de destituir Rousseff, la governant serà rellevada definitivament. En cas contrari, recuperarà el seu càrrec.

Rousseff està suspesa de les seves funcions des del 12 de maig passat. Des d'aleshores, el vicepresident Michel Temer ocupa el seu lloc.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut