Temps xafogós i amb alguns ruixats

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Encetem nova setmana amb un temps que segueix una mica indefinit, sense grans tempestes però tampoc amb estabilitat absoluta. Núvols, clarianes i alguns ruixats conviuran aquest dilluns.

Temps variable

El matí serà de núvols en punts del litoral, amb alguns xàfecs febles i puntuals. A l'interior farà més sol o ressol, perquè arribaran alguns núvols prims. La calor a terra i l'aire fred a nivells mitjos de la troposfera (-12  a -13º a uns 5.500 metres d'alçada) afavorirà el creixement de núvols convectius (cúmuls i cúmulonimbus).

Durant la tarda, la nuvolositat costanera tendirà a trencar-se en general, però persistirà cap al Delta de l'Ebre, on també continuarà el risc de ruixats i alguna tempesta. També creixeran núvols d'evolució en punts del Pirineu, el Prepirineu o el Prelitoral, amb el resultat d'alguns xàfecs poc intensos i amb quantitats minses de precipitació. A la resta, farà més sol o es veuran bandes de núvols prims.

Temperatura sense canvis importants

Els termòmetres de dilluns marcaran valors molt similars als de diumenge. A primera hora hi haurà registres d'entre 15 i 21ºC en general, més baixos al Pirineu. A migdia, els extrems s'enfilaran poc per sobre dels 30ºC, amb una gran part de Catalunya amb temperatures de 23-27ºC.

I dimarts...

La dinàmica de cel variable i alguns ruixats continuarà, sobretot pel que fa als xàfecs de l'extrem sud, Pirineu, Prepirineu i al prelitoral.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut