Dilluns obriran totes les estacions d'esquí de Catalunya
Imatge d'arxiu d'na pista d'esquí de l'estació de Port Ainé (ACN)

Dilluns obriran totes les estacions d'esquí de Catalunya

S'avancen almenys 15 dies a les de França i Andorra, que no obriran fins al gener

RedaccióActualitzat

Totes les estacions d'esquí catalanes, tant les públiques com les privades, obriran al públic dilluns que ve, dia 14 de desembre.

Segons ha pogut saber TV3, les estacions han pactat conjuntament l'obertura, i el govern de la Generalitat no s'hi ha oposat.

Així doncs, a partir de dilluns que ve es podrà anar a esquiar, però sempre que s'hagi comprat el forfet online, per evitar cues a les taquilles.


"Obertura progressiva i gradual"

En un comunicat fet públic aquest divendres al matí, l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya, l'ACEM, ha precisat que l'obertura serà "progressiva i gradual":

"A la primera fase obrirem d'una manera progressiva i gradual amb una limitació de la venda de forfaits en funció de l'àrea oberta en cada moment per evitar aglomeracions."

França i Andorra, al gener

Obrir o no les pistes ha estat un tema controvertit a Europa. França i Andorra, per exemple, han decidit no obrir les estacions fins al mes de gener.

Catalunya s'avançarà així almenys 15 dies als seus països veïns, un any en què la meteorologia dels últims dies permetrà obrir amb bones condicions de neu abans de Nadal.

La incertesa per la situació epidemiològica de la Covid-19 ha fet que a les estacions els hagi costat decidir quan obrien les pistes.

Cua d'esquiadors per agafar el telecadira, el gener a Port Ainé (ACN)


Obertura frustrada el 9 de desembre

A finals de novembre ja estava clar que no podrien aprofitar el pont de la Puríssima, i treballaven per poder estar obertes per Nadal.

Dimecres de la setmana passada l'ACEM, va anunciar que començarien a obrir aquest dimecres, 9 de novembre.

Però l'endemà van haver de desdir-se'n, a causa de l'augment de contagis i a la frenada del pla de desescalada.

En tot cas, quan obrin no només caldrà comprar els forfets per internet: també s'haurà portar mascareta als telecadires, telecabines i telefèrics, i respectar la distància a les cues.

Grup d'esquiadors a l'estació de Port Ainé, el novembre del 2018 (ACN)

 

Anar al contingut